himmelskadrommar

Alla inlägg under februari 2013

Av Jossan - 17 februari 2013 13:31

Vi har det lite pyssligt i helgen eftersom ena bilen är på verkstan. Är man van att ha friheten med varsin bil så blir det meckigt när man bara har en, liten, till en stor familj.. 


Stora killarna är ute och leker i snön. De befriade sig från sin yngste bror med en välriktad snöboll. Han sitter nu inne och trösttittar på film. Verkar inte vara ngr fel alls på honom, men är inte så skönt med snöbollar i ögat..


Callekott satte den idag. Jag kan nog säga att vårt senaste trick numer är befäst. Jätteroligt att han är så snabb att förstå.  Men han ger mig huvudbry, för vad ska jag nu komma på att öva på? Nåja.. Ett par övningar till har jag nog på lager..   


Har beslutat mig för att ta bort vargtänderna i juni, samtidigt som jag kommer att vaccinera honom och även göra en ytterligare besiktning. (För att bevisa för försäkringsbolaget att han numera inte har några regnskållor.) Då får han sommaren på sig att läka i munnen, leka med kompisarna och så kan vi köra inridningen i höst. (Tänker oktober..) Tiden går så fort?! Det slog mig just nu att igår var det 3 månader sedan Q lämnade mig. Och snart är det ett år sedan jag sist fick  krama om Heddan.. Mina barn har blivit så stora, Rasmus blir ju faktiskt tonåring i sommar..? Jag förstår inte hur snabbt tiden rinner iväg.. Det känns ju som alldeles nyss som jag var där själv? Skum känsla. Skrämmande faktiskt.


Veckan som kommer har jag bara studier hemmavid. Ska förbereda mig för tentamen på fredag. Den MÅSTE gå bra. Jag vill inte omtenta i juni.. Uscha.. Men apropå studier så har jag bestämt mig för att plugga in engelskan i sommar. Ska åka in till VUC bara vi får tillbaka bilen i veckan, så att jag kan anmäla mig. Jag tror att det är bra att ha det i framtiden. 


Nu ska jag fixa lite lunch till kidsen här hemma. Ha en skön söndag, folket!   ANNONS
Av Jossan - 16 februari 2013 13:55

Inte för att den dagen skiljer sig massor mot övriga dagar.. Jag pluggar, har varit i stallet och jag har suttit vid datorn. Ska tvätta lite och städa lite. En helt vanlig dag. 


Det som faktiskt skiljer är att familjen är hemma, de med. Och idag är det dessutom 10 år sedan Maken och jag träffades..    Har vi hunnit med att bli så gamla?? 10 år? Ett decennium?? Incredible..


Calle har blivit så go. Nu kommer han så gott som varenda dag fram till grinden när jag visar mig. Trots att de har mat i hagen. (Nyligen utlagd. De har ju fri tillgång, så mat finns det ju alltid, men nytt är nytt, liksom..)


Vi klickertränar en del i lilla stallet. Han blir bara säkrare och säkrare. Igår slog han mig med förvåning när han plötsligt la ihop mina signaler och gjorde ett trick som jag trodde att vi skulle hinna med till sommaren.    Dutti!!


Den som tror att man inte kan göra ngt med en unghäst har fel. Calle visar med hela sin uppenbarelse att han dessutom tycker att det är jätteroligt att bli "tränad". Vi har fått ett eget språk, han och jag. ANNONS
Av Jossan - 15 februari 2013 23:47

Men två ord räcker...

God natt!! :)

Av Jossan - 15 februari 2013 11:39

Har dragit ut alla PP:s som jag kan hitta på BB:n, tillsammans med de anteckningar/förkortningar ur böcker som vi redan hade. Läst i Gärdenfors bok, beställt litteratur till nästa kurs och känner bara stor förvirring..


Usch.. Undrar hur den här tentan kommer att gå.. Det som känns mest frustrerande är att varenda kurs som vi har haft nu har brustit i informationen. Ibland känns det som om vi är en testklass. (Hur lite info kan de få och ändå klara sig?) 


Som tur är så har vi ju fått hjälp av de andra klasserna, som faktiskt får information. Annars vete 17 hur det skulle ha gått.. Men den här kursen är rätt så tunggrodd, och lite mera hjälp på seminariumen hade helt klart underlättat en hel del.


Nu har jag iaf valt mina teman till tentan, så helgen får gå till att markera i några av böckerna, så att jag snabbt kan finna det på fredag. 

Av Jossan - 15 februari 2013 07:25

Jag känner mig konstig i kroppen. Har haft svårt att sova två nätter, känns som om jag har en begynnande magkatarr på väg, men ändå inte? Hade planerat för skola på fm idag, men eftersom Maken lämnar in den ena bilen idag så är vi en bil kort, och då blir det till att plugga hemma istället. Det är så att bo på landet helt enkelt.. 


Ska försöka att välja två teman idag och finna information runt dessa i böckerna, så att jag får lite enklare på tentan sedan. 


På eftermiddagen kommer veterinären till stallet för att vaccinera hela gänget. (Nästan) Hoppas att Calle sköter sig, han har ju blivit sprutad en hel del på sistens.. Men då var han ju en klippa. På tal om det så är han jättefin efter kastrationen nu. Vet man inte om det så kan man inte se något. Skönt!   


Kom ut till stallet igår em vid 15. Startade med att greppa grimman och gå mot hagen. Men när jag kom nedför backen så gnäggade de andra hästarna som inte går i lösdriften lite uppfordrande efter mig. Stannade och kollade på dem.. Gick tillbaka upp till stallet, och visst var det så att de bad om sin lunch. Kom ut med de två första påsarna, och då såg jag Callekott vid grinden. Gick fram till hagen och släppte ut honom. Sedan följde han mig som en hund och vi fodrade de andra hästarna tillsammans. Sedan promenerade jag upp till stallet där jag lagt grimman och ropade på honom (Han stannade och nosade vid sista hagen.) Genast kom han och kröp in i grimman. Hahaha. Vilken skillnad det har blivit. 


Vi gick in i lilla stallet, och där vet ni ju vad vi tränade på. (Ni som inte vet kan kolla på filmen som jag la ut på bloggen igår.) När vi ansåg oss vara klara gick vi in i stora stallet där jag brukar kratsa hans hovar, uppställd på gången för att göra det enklare för hovslagaren. Även hit promenerade Calle lös. (Fast han tog sig en närmare titt på hösilaget på vägen. Fast vad gör det, när man kommer när matte ropar..) 


Efter hovkratsning så gick vi tillbaka till hagen, och sedan fyllde jag hösilage i höbaren åt killarna. 

Nu ska jag ta tag i tillvaron här hemma, ta med Markus till förskolan och sedan ta tag i pluggandet. Grämer mig över att jag missade gårdagens föreläsning, men cellprovet som jag tog igår har jag missat under så många år, så jag kände att det var akut. 


Ha en skön fredag!!


(Och Kim, jag har fått din kommentar och svarat på den, men när jag skulle klicka på godkänn kommentar så slant jag med fingret och lyckades radera den..    Men jag instämmer med dig, han har blivit jätteduktig, och verkar tycka att det är såååå roligt!)

Av Jossan - 14 februari 2013 17:51


Videobloggar är alltid kul!

Av Jossan - 13 februari 2013 14:12

Eftersom både Markus och jag hade "a day off" så åkte vi båda ut till Callekott. Fyllde i två kärror med mat till de kräsna rackarna som inte äter det sista ur höbaren. Det fick jag således ta ur. Luktade på det, och det luktade fräscht. Testade att ge det till de andra kusarna. De sa mums. Kunde konstatera att våra är kräsna havremoppar. 


Markus och jag tog in Calle och jag klickade honom lite. Han sket knäck i spiral när Markus plötsligt hoppade ner från havretunnan. Då slog Calles hjärta så hårt att jag trodde att han skulle trilla död ner.. Men det gick över lika snabbt som det kom. Markus, som ju blev lika rädd som Calle, vägrade dock att göra om händelsen, för att påvisa för Calle att det inte var farligt.. Nåja.. Han lär sig nog så småningom iaf. 


Körde på häng och klängmetoden idag med. Han parkerar så fint intill pallen nu, bara jag ställer den i boxen. Måste ge honom cred. Han är smart. Alldeles blickstill stod han idag med. Kollade bara bak på mig vid ngt tillfälle. (Han har inte ens grimma på sig, så han är fullkomligt fri att lämna mig där på pallen om han skulle vilja det. ) Tror att han tycker att leken är rätt så rolig. Han kom fram till mig i hagen idag med. (Dock efter att han hunnit ta några tuggor av den nya maten som jag just lagt ut.) 


Hade egentligen planerat att åka och löshoppa lite idag, men det får vänta tills det blir mindre med snö på vägarna åtminstone. Och sedan är det ju inte bråttom med det heller. Han ska inte vara med på några tre-års. Kanske inte kvaliten heller. Det beror liksom på vart vi är då. (Jo, fullbloden får vara med i kvaliten. Men det krävs att man fixar pass/medlemskap i asvh istället. Vi kanske gör det, så småningom.) 


Så småningom fick han gå ut till kompisarna igen, och sedan for Markus och jag och hömtade Tor i skolan. Nu ska vi bara vänta in Rasmus, så ska vi bege oss mot stan för att fira farmor sedan.   

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se