himmelskadrommar

Alla inlägg under februari 2013

Av Jossan - 21 februari 2013 09:19

Ögat ser bättre ut än vad jag vågade hoppas på!

Av Jossan - 20 februari 2013 22:00

Pernilla ringde mig idag vid 17. Calle blödde från ena ögat. Jag kastade mig genast ut till stallet och möts av detta:


Sår på ögonlocket..

 


Bula i pannan.. (ömmade lite vid tryck)


Man kan ju undra vad han har haft för sig?? Fram med stora sjukvårdsväskan.. Fingrade på mina steristrips (tejp för sår), men insåg att det kommer att störa mer än det hjälper.. Tvättade rent med ögonvatten, inga problem alls. Öppnade ögat och kollade innanför. Lös på hornhinnan. Allt såg jättefint ut. Avslutade med att ha i en droppe noviform i ögat, för att skydda ifall att det skulle blöda lite mer. Misstänker ju att blodet om inte annat kan reta upp ögat lite.

Alla tussar som jag använde för tvätt..
    

Och så här såg ögat ut efteråt..


Såret går inte in under ögonlocket på ngt vis, även om det ser ut som det på bilden. Det ser mest ut som om han har stått på huvudet och spräckt ögonlocket.. Man kan ju undra hur de lyckas??   


Förutom att jag kunde hitta såret vid ögat och att han ömmade lite på bulan när jag tryckte på den, så var han sitt vanliga glada jag, flempussade och försökte trixa sig till lite klick, så jag släppte ut honom igen i hagen. Sådana här dagar är jag glad för snö och kyla! Fy bubblan för sårskador på sommaren, med flugor och skit! 

Av Jossan - 20 februari 2013 08:26

Plugg, handla (Det ekar i kylen..) fixa häst och dessutom har jag lovat Tor ett besök på toys.. Rasmus är hemma med en dunderförkylning, maken kände sig halvkrasslig han med igår, så det skulle inte förvåna mig om jag är riktigt dålig på fredag. (Tentadagen)

Men skam den som ger sig. Jag försöker att förbereda mig så gott det går, men helt förberedd på en salstentamen går det ju inte att vara..

Hur som helst, dagen har redan startat, och snart ska jag skjutsa Markus till förskolan så att han blir lite mer stimulerad än vad han blir av mig här hemma, när jag sitter med näsan i böckerna.

Av Jossan - 19 februari 2013 21:51

Dagen har trots allt varit bra, men Rasmus är dyngförkyld och jag fick en dom hos Tandis, ett litet hål i en tand. Ska lagas på onsdag.. (Mera pengar som jag kunde gjort roligare för..) 


Men om vi ska lyfta fram de bra grejerna, så var Calle ännu duktigare idag med klickerträningen, och bilen är numera fixad och klarar förhoppningsvis besiktningen utan 2:or på torsdag. (Vågar man hoppas?) Dessutom har jag klarat tre hela banor på Candy Crush!! Snart är jag ikapp Wahlgren!! Moahahahaha!!!!     


Pluggat har jag gjort idag med. Nu är jag näst intill klar. Bara en enda bok kvar att läsa igenom lite snabbt för att minnas. Men sedan måste jag nog anse mig hyfsat redo för tentan. Fick iaf resultatet på grupparbetet idag, och det blev godkänt! Jätteskönt!!!! Det slog mig att jag till sommaren har gjort ett helt år på utbildningen. HJÄLP, vad fort det har gått!!   


Nu ska jag koka en kopp thé och slappa en stund i soffan innan läggdags. 

Av Jossan - 19 februari 2013 09:07


MIn duktiga och fina röda! Nu ska vi bara stretcha ut det andra benet med, så att han blir liksidig. 

Av Jossan - 19 februari 2013 08:17

Men jag piffar upp dagen med ett litet tandläkarbesök..   (Fast jag går ju hos världens bästa tandläkare, så det bekommer mig inte så mycket, annat än att det är trista pengar att betala..)


I övrigt så pluggas det här hemma.. Sitter och kollar i mina böcker efter delar av de teman som jag har valt ut, och en bit på vägen tycker jag nog att jag har kommit. Markus tyckte att han kunde få en ledig dag idag, så vi kör på det. Han sköter sig för det mesta själv när han är ensam hemma med mig, så jag kan OFTAST plugga iaf. (För självklart finns det ju vissa undantag med, dagar som han bara hänger och klänger på mig.)


Efter lunch så dyker mamma upp här, hon erbjöd sig att agera taxi idag. Skönt att slippa bussen*Denkommerintesåoftapålandet* när man har barnen med sig. 


Igår var svärmor taxi, när jag och Tor skulle in till Öron-näsa-hals och kolla varför han snarkar så. Vi fick reda på att han har en ganska stor andenoid som vi får avgöra om vi tycker behöver tas bort. Så nu har vi inlett en månad med övervak på Tor, för att se hur mycket han snarkar. Men det är så svårt att avgöra.. Samtidigt kan jag känna, att han snarkar varje natt.. Det är ju inte bra att snarka, och han låter som en vuxen som snarkar.. Han har inte långa andningsuppehåll alls, och chansen finns att det kan växa bort av sig självt. Men om vi inte gör det kanske vi saboterar hans sömn under flera år, i onödan? Nåja, vi ska ge det en månad under uppsikt iaf, sedan tar vi ett beslut. Han var så trång/svullen/känslig (?) i ena näsborren när de skulle kolla, att han började att blöda när de försökte se något. Så de kunde bara kolla på den ena sidan. Det känns iaf bra att vi tog beslutet att kolla honom. Nu är det ju egentligen bara ytterligare ett beslut som ska fattas..


I stallet igår så stod jag och Calle och tricktränade lite i lilla stallet. Annika kom in med Musse efter en liten stund, och sedan kom Malin med en tidning till Annika: Hästmagazinet. Det var visst flera intressenter på den tidningen..

 

 


Våra unghästar är för roliga. De är så nyfikna och positiva, och vill gärna ha mulen med i spelet lite överallt.. Malin undrade igår om Musse och Calle hade sina svansar i behåll, för tydligen hade inte Långben mer än EN lång test kvar på sin.. Övriga svansen var 20 cm kortare..    (Calle är GARANTERAT oskyldig, han LOOOOVAR!!   )


Nej. Dags att fortsätta att ta tag i den här dagen! 

Av Jossan - 18 februari 2013 07:43

Idag ska jag med Tor till ÖNH-avdelningen och kolla om de kan utröna varför han snarkar så mycket. Förhoppningsvis är det något som de kan göra ngt åt, annars får vi kanske tips på vad vi kan göra för att avhjälpa det.. När han åt kuren med kåvepenin så upphörde snarkningarna helt i nästan en hel månad. Under den tiden så drömde han massor istället, och kom ofta in till oss på natten, men sedan slutade han drömma och började att snarka igen istället.. Dock har han inte alls så stora andningsuppehåll som tidigare längre. De kommer bara ibland. 


Hoppas att vi får ett svar idag. 


..................................................
.............................


I övrigt så är jag billös, vilket ställer till det lite. Men på ett eller annat vis ska jag väl få dagen och kvällen att fungera. Kvällens schema innehåller handbollsträning, arosfortet för Rasmus och stallbesök för mig. Får vi inte tillbaka bil nummer två så blir det aningens knivigt att få ihop det. Vi får avvakta och se hur det blir. *Detärsådetärattbopålandet*


Nu ska jag ta en stor kopp thé och njuta av att vi är ytterligare en vecka närmare sommaren. *Älskarvinternmenvarjeårstidharsincharmochimarsvil
ljaghavår*

Av Jossan - 17 februari 2013 21:51

Kollar på tricktränings och klickerfilmer på tuben och klurar på mitt nästa upplägg. Det här har verkligen fångat mig! Jag tränade ju in en del med min ponny, men han var ju så hungrig och lätt att lära just därför, att det nästan inte räknas.. Brayan kunde yoga, tack och bock (En enklare variant av att buga), vacker hov och puss. 


Jag har som plan att Calle ska kunna mycket mer än så, för jag har ställt in mig på att jag har lååååång tid på mig att lära honom!!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se