himmelskadrommar

Alla inlägg under mars 2012

Av Jossan - 24 mars 2012 09:33

Då går mina tankar i följande banor:


1.Heddan har så länge som jag har haft henne haft en rörelsestörning på höger bak. På vintern är hon väldigt halkig av sig, och behöver således 4 brodd för att inte slå omkull. Däremot så tar de 4 broddarna i hennes högerbak bort vridningen i hoven, men vridmomentet kvarstår ju. Det hamnar bara någon annanstans. Till ex i has eller i bakknä. Pest eller kolera: Halka omkull eller stoppa vridmoment?


2. Vi har ju knappt kommit igång, trots att vi har ridit henne i över 5 månader nu. Jag har verkligen tagit det så lugnt som man kan göra utan att hästen ska bli stående. Skogritter i naturen för naturlig cavalletti, och så fort som paddan blev klar så har hon jobbat över bommar för att främja hennes ryggverksamhet, allt enligt rekommendationer både för ridtravare och för hästar med ryggproblem. Hon är på inget sätt för hårt tagen, utan allt har varit mjukgörande arbete och verkligen en balansgång för att hon ska aktiveras utan slitage. Nu i förra veckan tog vi fram ett hinder på 50 cm, hoppade ca 8 språng på det och efter det är hon halt på alla 4 benen..


3. Vi har masserat, stretchat, haft ute ET flera gånger, fått henne konstaterat rak och fin efter justering. Hon har blivit lasrad, fått akupunktur, jag har linimentat. Massagepadden har gått varm på henne, BOT-täcket har använts helt enligt föreskrift i flera månader. Ändå blir hon bara sämre.


4. Hon är superfin i kroppen, jämnt och fint musklad, (Enligt både mig, ET och Vet.) men just kring länden och fram till manken är hon mindre musklad. I knäet kan veterinären KÄNNA att det finns förändringar. Hon är även gallig i bakbenen den sista veckan. Hältan i fram har kommit den sista veckan, sedan hon ställdes av i söndags. Det betyder att hon blir sämre hela tiden, även utan ridning och annan motion.


5. Än så länge ser jag ingen skillnad alls i hennes rörelsemönster. Skit också.


Positivt va? Fast det här är mina tankar när det känns hopplöst.

ANNONS
Av Jossan - 23 mars 2012 23:38

Men jag är inte redo att dela med mig av alla än.. Just nu tycker jag att det är tufft bara att ta sig från dag till dag, utan att tappa hoppet. Läste dock att de flesta inte ser ngt resultat förrän efter 5 dagar. Sätter mitt hopp till det, för i dagsläget syns inte ngn skillnad.   

ANNONS
Av Jossan - 23 mars 2012 21:05

När ens lilla ÅRING kommer fram till grinden direkt när man ropar på honom. Att han dessutom är en ängel att borsta och kratsa gör inte heller saken sämre!


Fine Q, pälsbollssnutten min, snart blir du ett helt år!!

Emelie och jag kunde konstatera att han har längst man av alla åringarna som jsut nu befinner sig på lösdriften. Jag är lite osäker på om han slår sin halvrasfrände, men jag får väl ta en kik när denne kommer tillbaka till hagen igen. Jag vet att Q iaf blir slagen i tjocklek på manen där! 


Av Jossan - 22 mars 2012 17:56

Och gud ska veta att det är ännu dyrare när de inte är friska. Bara den medicin som jag ska ge kostar 90:-/dos. Och då kostade det som veterinären sprutade in igår sin lilla slant det med. Men det är det värt! Finns det en chans så ska vi köra på den!

Av Jossan - 21 mars 2012 20:49

Och plocka fram det allra tunnaste täcket åt Heddan. Hon har ett 100grams på sig nu. (Hon är den frusnaste hästen jag vet..) och nu kan hon få ha ett ofodrat ett par dagar, som övergång. Sedan tror jag att hon kan gå utan helt, bara solen skiner om dagarna.


Inte alla hästar som har en vinterpäls alá Quimero..

 


Fast han har ju tappat en hel del nu!

Av Jossan - 21 mars 2012 19:28

Veterinären var ut idag. Det här var resultatet:


Longering trav v.varv:

Markering vänster fram. Kom och gick under longeringen, blev inte värre av mindre volt, men försvann inte heller. (Det här såg jag direkt, och så har hon inte varit tidigare. Det är på höger bak som jag har sett sista tiden) Galopp styltigt som om hon var av på mitten, tog inte för sig bak.


Longering trav h varv:

Hälta höger bak. Bättre galopp. Skruvar/vrider enormt bak.


Böjprov hela benet:

Halt 3 ben(bäggefram, höger bak)  + markering vänster bak. Värst reaktion fram.


Böjprov lågt:

superhalt bägge fram, ytterst lite bak.


Veterinären kände vi visitation att Heddan har jätteskumma pålagringar i h bakknä. Jämn i muskulatur men muskelfattig i ländryggen. Förändringar vid has h bak, men eftersom hon inte reagerar nämnvärt på böjning där så är detta förmodligen inget som stör.)


Slutsats:

Förmodligen skadad ländrygg, vilket medför sekundära skador på övriga ben och även leder i det utsatt bakbenet, då hon har ett underligt vridmoment, som delas upp i två rörelser, som om benet hakar fast. Heddan hade fruktansvärt ont vid böjprov fram, och jag har aldrig sett en häst försöka att sätta under sig så mkt bak för att avlasta fram vid ett böjprov tidigare. Jag led så med henne.  


Framtiden är MYCKET oviss, och det var inga försköningar som gjordes av hennes skador. Jag sätter mitt hopp till behandlingen som gjordes, och hoppas att det ska ta. Jag har stor tillit till min veterinär, hon har lång erfarenhet, men hon är samtidigt mycket realistisk. Jag uppdaterar här så snart jag vet mer.. I övrigt så får ni höra om Q och övrigt de närmaste dagarna. Jag vill inte spekulera för mkt åt ngt håll, jag spekulerar gärna sönder saker och ting, men jag känner mig rätt så tröstlös just nu.
Av Jossan - 20 mars 2012 21:56

Minns ni Heddan i somras?

 

Från när hon hade tagit av sig flugluvan? Det tog ett par dagar, så var det fint igen.


Nu såg Q ut så här

Det gula är varv som hade runnit ur ögat när jag fann honom..


Svårt att tro att han är helt återställd två dagar senare va? Syns inte alls nu! Så himla skönt! Det får vara någon måtta med otur.. 


Av Jossan - 20 mars 2012 21:39

Har varit både glädjande och motsatsen..


Var först till Heddan efter jobb och middag hemma. Heddan är ju pigg och glad så länge som hon slipper jobba, men jag ledde henne lite på gårdsplanen, och kan konstatera att hon rör sig illa. Hon vrider jättemycket bak. Jag förstår att det tär på henne. Måste slita oerhört.


Q däremot, var pigg, fin i ögat och jätteglad att se mig. HAn stod vid grinden när jag kom till hagen, åt glatt upp vitaminer och mineraler, och blev borstad medans han åt. HJÄLP vad det släpper päls nu!! Men han verkar gilla att bli borstad, och kliar man dessutom honom under halsen, ja, då blir han salig..


Klurade på om jag skulle föra över kortet som jag tog med mobilen hit.. (På Q´s öga i söndags.) Det blev bra så snabbt, så jag undrar om folk förstår hur det såg ut som värst..Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se