himmelskadrommar

Alla inlägg under mars 2012

Av Jossan - 26 mars 2012 15:31

Tydligen har flera av fölkottarna spolmask på betet (Enligt hörsägen). Därför tog jag ett prov för att se hur Q mår. Och svaret blev ungefär så som jag trodde. Ganska mycket blodmask, men det var lilla blodmasken. Så nu blir det avmaskning, och så ett nytt test efter sommaren för att se hur han mår i kroppen då.

 


Visst kostar det lite att kolla hästarna, men är man lite med sig så kan man faktiskt fynda masktest, och shoppa loss på GBGhorseshow tex. Då får man ofta testen för 100-lappen, och kan på så vis spara många kronor. Jag tycker helt klart att det är värt att testa! Dumt att göra inälvsparasiterna resistenta genom att avmaska i onödan. Vi har så få preparat att tillgå mot de små blodmaskarna ändå. 

Av Jossan - 26 mars 2012 06:17

Gäääääsp!! Idag var verkligen enda sättet att ta sig upp att slänga sig upp i stående ställning i samma sekund som väckarklockan började att larma! Finns bara ett sätt att beskriva det: VANSINNIGT TRÖTT!!


Men det bästa med att börja tidigt är att man då slutar tidigt med, så jag skulle inte byta ut mina tidiga mornar, för det finns ju inget bättre än att komma hem i skaplig tid och ha en stor del av dagen kvar till att göra saker på!


Nu ska jag dricka mitt frukostthé här i lugn och ro, innan jag ska väcka övriga familjen som alla utom en just nu i skrivande stund befinner sig... i min säng... Det är faktiskt bara Tor som inte har sovit där alls i natt.. De båda "Ussarna" trivs tydligen ypperligt bra i leken "sardinburken". Min kropp däremot är inte att leka med efter en natt där man inte har kunnat röra sig mer än ngn millimeter för att inte trilla ur sängen..


Hur som helst; Ha en underbar dag allihopa, och hoppas att vårsolen lyser på er!

Av Jossan - 25 mars 2012 21:38

Tack till Emelie Hentunen som tog alla bilderna!

  
           

         

 

Och innan ngn gratulerar: Jag är INTE gravid.. Det är den jäkla klänningen som är skuren så dumt. ;)

Av Jossan - 25 mars 2012 19:16

Men när hon gör det så ser hon till att göra det ordentligt.. Speciellt den dagen som vi ska fota henne och har med oss vita kläder.. Både Emelie och jag fick ta fram det grova artilleriet, dvs både vatten, pälsglans, skurborstar och finborstar, babyolja till mulen och en massa gnuggande med magic brush, men sedan var hon ren nog för photoshoot.


Hoppas att kunna visa några av bilderna här ikväll, för jag tror att det blev några riktigt fina.   

Av Jossan - 25 mars 2012 09:28

Om man skulle ta och köpa sig ett litet cobträns i Ullared? Så att man kan ha det på Q när man ska vänja honom med huvudlag och bett?


Har gruvligt ont i ena hälsenan idag. Heddan är mer än lite taggad efter en veckas softande och ser spöken i precis varenda buske. Igår lyckades hon sprätta så mkt med sina framben att hon stämplade mig på hälsenan.. Inte det minsta skönt, och det känns idag kan jag lova.


Idag har vi ställt om klockorna till sommartid, och det kommer att vara ljust till 20-tiden ikväll. Underbart!! Fast jag ska till stallet hyfsat tidigt och se om jag kan få till några fina bilder på Heddan och Q. (Vore väl inget problem om det inte var så att jag skulle vara med på bilderna... )


Nu är det frukostdags, och sedan bär det av. Heddan ska tömköras i skritt över bommar idag enligt veterinärens schema.

Av Jossan - 24 mars 2012 21:56


Man kan se problemet med muskulaturen på den här bilden tycker jag. Från kors och fram till manke så saknas det en del. Hon drar ner ryggen när hon rör sig. I stallet är det inte alls så här svankigt, utan då ser hon mer välfylld ut.

Av Jossan - 24 mars 2012 21:29

Och nej, han är inte smutsig i pälsen bak och på rygg/mage, han glänser faktiskt!    

 
Av Jossan - 24 mars 2012 21:02


Lille pälstrollet.. Och ändå har han tappat MASSOR med päls!

 

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se