himmelskadrommar

Alla inlägg under november 2011

Av Jossan - 17 november 2011 08:09

Innebär städning av bottenvåningen, hantering av tvättberg, skicka barn till skolan efter att de har blivit klädda och utfodrade..  


Barnen har kortdag idag, vilket innebär att min mamma hämtar dem kl 12:30. Jag tycker att det är jätteviktigt att försöka att ge barnen små break i vardagen. När man arbetar i en barngrupp så blir man bryskt medveten om hur ljudnivån kan påverka en energimässigt; Man är oftast helt slut efter en dag. Och då tillbringar vi i personalen betydligt mindre tid i ljudnivån än vad barnen gör. Vi har ju raster, arbetsscheman med barnfri tid vissa kvällar och utbildningar. Dessutom arbetar just jag just nu bara 75%. Det gör att jag kanske har 5 timmar dagligen i den höga ljudnivån. Och jag är slut när jag kommer hem.


Så jag har fixat och trixat, så att mina barn går 8-16:15 (Markus 9-16:10) mån-ons. Torsdagar hämtar alltid min mamma 12:30, de börjar samma tid som de andra dagarna. Varannan fredag är de lediga med sin farmor, och varannan slutar de 12:00. Jag vill ge dem det så länge som vi har ekonomisk möjlighet till det.   


   

De viktigaste personerna i mitt liv!!!

ANNONS
Av Jossan - 16 november 2011 21:02

Shiiit vad det var kallt i morse?!?! Det var alldeles vitt på åkrarna! Man är ju inte van ännu, men dessvärre kommer man väl snart att vara det.. Var in till stan med småkillarna i morse, då Tor hade besök hos tandläkaren. (Eller tandhygienisten om man ska hårddra det hela.) Fick MVG på sin skötsel av tänderna. Brorsan fick svagt G för 2 veckor sedan.. Konstigt va? Vi borstar dem ju på samma vis, och de har samma matvanor? Det måste alltså bero på tandkvalité, eller hur? Eller på hur saliven rengör tänderna per egen maskin? Nåja. Roligt att ett barn har mycket fina tänder.. (Ja, Rasmus hade iofs också bra tänder i samma ålder. Nu har de blivit lite sämre, men det kan bero på att han har sina mjölktänder kvar.. Han har inte tappat alla som han ska ha tappat vid det här laget, och de börjar att bli lite slitna..)


Hann med hästarna mellan jobb och möte. Men det var snoigt.. De mådde bra, och var hela och pigga. Sedan for jag med två arbetskamrater till Irsta för att förkovra oss inom drama i pedagogiken, och genustänk. Måste säga, att det är synd att all förkovring måste ske på kvällstid efter en hel dags arbete. Man har helt enkelt inte tillräckligt med energi kvar för att ta in saker då. Speciellt inte om man inte har hunnit få i sig ngn kvällsmat, och det hann varken jag eller mina kollegor innan kl 17:30, när vi var tvungna att åka.


NU har jag iaf ätit lite, och nu ska jag fixa lite hemma tills i morgon. Till sist vill jag bara tipsa er alla om att kolla på Pepino PRE´s fina kalender för 2012, som man finner info om på den här länken: http://pepinopre.bloggplatsen.se/2011/11/15/6671711-pepinos-kalender-2012/


En sådan är ju bara ett måste i ett stall eller i ett hästälskarhem. Isn´t it?ANNONS
Av Jossan - 16 november 2011 07:23

Rasmus stack just till skolan, frisk och kry igen!   


Insåg igår att Heddan kommer att behöva klippas rejält i år. Shit vad hon svettas, av att bara trava och skritta, men mest skritta, i ca 40 minuter.. Halsen kommer att helklippas, men tidigare har jag sparat hela rumpan på henne, fryslort som hon är. I år kommer jag nog att göra en filtklippning ist. Ja, hon kommer nog att bli klippt som Bellton. Om en månad cirka..


Tänk vad tiden går fort..

Av Jossan - 15 november 2011 21:17

Det tog sin lilla tid idag! Emelie skulle rida, och jag skulle städa stallskåpet.. Men det blev ju riktigt bra till slut! Och då känns det jättebra efteråt. Har ju haft massor av saker kvar uppe på logen, och visst, det finns fortfarande kvar massor däruppe, men jag har iaf fått ner vintertäcket och en massa schabrak, så att nu klarar vi oss i vinter på schabrakfronten iaf...


Såg att Näs Gård har pay n´jump igen i början av december.. Hoppas att det kommer ngt i vår med, för vid det laget är kanske Heddan och Emelie redo att vara med? Själv planerar jag att vara med och träna töm för Anders Eriksson i vår. Och bygga vidare i dressyren på Heddan.


Booten som jag har skaffat åt henne har räddat hennes mest nerslitna bakhov! Vi testade att ha dubbla boots på den andra bakhoven idag, och då blev det samma viktpåslag på båda bakbenen. Lille Q tränar vi lydnad när man leder på för fulla muggar. Nu får det vara slut på att gå och såsa bakom morsan, nu får han vackert gå först när vi går. Ordning på torpet, eller på unghingsten.. Och då skrittar han på så fint så. STOLT!!


Han har utöver allt annat fått börja att bära täcke, utan problem.


(Hur många tänker PUCKO om mig nu??   )


Han har iaf ett reflexländtäcke efter Heddan på sig som ett vanligt täcke när vi går till och från hagen i mörkret, med en elastisk täckgjord ovanpå. Jag vill att vi ska synas bra när vi går, och att ALLA ska synas då.. Men vaddå?!?! Det är faktiskt också ett täcke.. Faktiskt..


Emelie gjorde ett strålande jobb på Heddan idag. Kul att se! Nu ska Heddan softa ett par dagar, men på fredag ska hon tömköras över lite bommar. Lördag blir det uteritt, och på söndag ett pass i paddan.

Av Jossan - 15 november 2011 06:51

...när jag var hos hästarna. Jag tar en ficklampa och går genom hagen. Igår fick jag idea att ta med mig ngr reflexer som jag skulle kunna binda upp i träden, så att jag kan se vart stigen är när det blir snö sedan.. Undrar om jag har så många reflexer hemma? Måste inventera.. För det dröjer till januari innan Q flyttas över till unghingstdriften. Och jag misstänker att även om det har varit varmt och skönt länge nu, så kommer snart snön..


Inskaffade en ny fodertunna igår, så att jag kan förvara foder i den under vintern. Blir nog bra. Mindre råttrisk. Det kör vi på.


Ikväll så ska Emelie med mig till hästarna, och vi tar dem förmodligen hem till Hubbo, om inte vädret blir kass. Så om det är ngn som ska rida ut en sväng ikväll så hör av er, så kan Emelie och Heddan hänga på! Och jag kan vara barnvakt.  


Snart borde även mina vinterstövlar för ridning dyka upp. Jag investerade i ett par nya thermostövlar för det enorma priset av 205:-.  Hoppas att de kan hålla mina fötter varma i vinter. Och annars har jag ju ett tjuvknep att ta till.. Nämligen värmepåsarna från coolstuff.se. Rekommenderas!!


Nej, nu ska jag jaga fart på min mellersta son, som är den enda som börjar kl 8 i familjen. Rasmus får ytterligare en dag hemma, då hans huvudvärk inte blivit ngt bättre igår em, även om den började att avta senare på kvällen. Dagen får utvisa om vi bör kontakta läkare eller inte. Han får i vilket fall som helst datorförbud även idag... (Jag tror att han tycker att det är det värsta.. Inte huvudvärken i sig.. Dessutom kom jag på honom med att ha spelat igår trots att jag sagt att han inte fick när han hade huvudvärk.. Så han har lite ågren nu.. Rackarns unge..)


Ska ställa in datorn idag så att han blir avslöjad igen, tror jag...

Av Jossan - 14 november 2011 08:04

Men jag låter farfar själv berätta. Jag kan säga som så, att han överdriver INTE.. Snarare tvärtom. Och han beklagar sig ALDRIG annars, trots att han fått amputera bägge benen av sin sjukdom för bara ett par år sedan..

http://svtplay.se/v/2599120/tvarsnytt/10_11_22_15?sb,p103376,2,f,-1

 Se från 2.10

Av Jossan - 14 november 2011 07:24

Jag var suuuuuupertrött när jag vaknade... Klockan ringde säkert 4 gånger, och jag snoozade.. Men till slut var jag TVUNGEN att gå ur min varma sköna säng, s'tta ner fötterna på ett inte alls så kallt golv (Tack gode gud för golvvärme..) och gick in för att väcka Rasmus.


Men.. Rasmus hade huvudvärk..? Den började redan igårkväll, hos mina föräldrar, men efter en alvedon så släppte det och han var som vanligt, tills nu i morse. Det känns oroligt i magtrakten, men det stod på sjukvårdsupplysningens hemsida att man skulle avvakta ngt dygn med hjälp av exempelvis alvedon, innan man kontaktade läkare. Det kan vara spänningshuvudvärk, och Rasmus gnisslar ju tänder rätt så flitigt, så det vore inte omöjligt. Men känns inte alls bra..


Så nu ska jag strax skjutsa Tor ocj en kamrat till skolan, innan jag åker hem till de andra tu i någon timme till. Får ta och fara hem på lunchrasten och kolla läget med honom. TUR att jag jobbar så nära hemmet!Av Jossan - 13 november 2011 22:37

Ser ju ut att fortsätta helt ok..

 


8 grader varmt den 22 november? Är det rätt? Hmmm....


Lillfisens grimma passade honom inte.. Än! Den var helt enkelt för stor. Men det är ju toppen, då har jag en att använda längre fram! Den var riktigt grov, men ändå i mjukt läder. Måste säga att den var mycket snyggare än vad jag hade vågat hoppats på!


I morgon ska Heddan vila, och så ska E ut en sväng med henne på tisdag. Sedan har hon två dagar soft, innan jag ska tömköra henne på fredag. Fullt ös, medvetslös. Bara att köra på. Men detta är verkligen ngt som GER mig energi. Det gör att allt annat känns lättare.


Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se