himmelskadrommar

Alla inlägg under september 2011

Av Jossan - 27 september 2011 21:34

Fine lille Q.


Idag kom Magda ut och skulle chippa samt rita av honom för att kunna ansöka om pass. Hon fick även lyssna lite på honom, då han har hostat ett tag. Han lät fin i andningen, men hade slem som rörde på sig. Så vi kom överens om att han ska få äta penicillin ett par dagar, så att det ger med sig.


Själva chipmärkningen var hyfsat odramatisk.. Nålen böjdes.. Men då satt chippet redan på plats..


I övrigt skötte han sig galant! Jag däremot, hade som vanligt en hektisk dag, och var sen till exakt allt! Fick kasta mig iväg från stall till möte. Försökte att nå Maken, men 3´s nät låg nere.. Tog således med barnen till mitt jobb, de fick leka medans vi planerade. Under tiden åkte Maken till stallet och letade efter oss. Sedan ringde han akuten för att se om vi fanns där. (Japp, han har en jobbtelefon med.. Men inte tänkte jag på att ringa på den...) Så när vi äntligen kom hem vid 18:30 så var han alldeles utom sig.. Jag måste börja att anteckna på tavlan när vi har våra möten...   

ANNONS
Av Jossan - 27 september 2011 07:37

Känns knappt som om jag har sovit alls... Är ledsen och trött i hela kroppen.. Men det är bara att bita ihop och jobba på.. Det går över.


Idag kommer vetten ut och ska chippa Q. Hinner nog inte göra så mkt mer än så, med anledning av att jag dels kommer att ha ungarna med mig, dels att vi har möte på jobbet igen kl 17.


Jo, kapsonen som jag köpte passade Heddan precis. Hon misstyckte inte att ha den på sig heller, dock gjorde jag inget annat än att jag ledde henne i den från ena änden av hagen till den andra änden.. Det är en oledad kapson, gjord av Markus Holst. Väldigt fin och nätt, samtidigt som den håller vad den lovar. Jämförde lite med kapsonerna på Strömsholm, när championaten gick där. De var väldigt smala i nosjärnen? Heddan är betydligt bredare än så, och det är även Holst kapsoner. Perfekt. Hoppas att den även kommer att passa på Q i framtiden. (Köpte ju en Cob, så jag hoppas att Q får ett hyfsat ädelt huvud när han blir vuxen. Annars blir det till att skaffa en ny.)


Ja.. I övrigt så önskar jag mig en lugn eftermiddag, någon dag den här veckan. Verkar dock inte bli förrän på fredag.ANNONS
Av Jossan - 26 september 2011 21:57

Och är helt slut..   


Får uppdatera här i morgon, om jag får ngr minuter över då, efter mötet på jobbet..


(Men kapsonen passade iaf perfekt! Alltid ngt, en sådan här dag när det mesta annars har gått på tok..)

Av Jossan - 26 september 2011 07:39

Sedan lille Q föddes. Tiden har gått fort, men samtidigt så känns det som om jag har haft honom hur länge som helst?! Jätteskumt!


Igår klarade han av att vara kvar med de andra stona i hagen medans vi tog ut Heddan på en skrittur. Han låg och sov när vi gick, så han märkte inte vart vi tig vägen, och stannade således kvar med Tiffa när han väl vaknade. (Vi var väl borta i ca 40 minuter. Och både Heddan och han blev glada att återse varandra.)


Den här veckan blir tuff, med massor av möten både här och där. Till det kommer veterinärbesök, och så är det lite scouter, fotbollsmatcher och annat med.. Men jag tror att detta är den sista veckan med överspäckat schema på ett tag.. Å andra sidan blir det ju mörkt tidigare och tidigare på kvällen, så det är allt svårare att hinna göra något med hästarna innan det blir mörkt. Inte för att hästarna bryr sig i stort, men eftersom det är en liten bit att gå till stallet så är det ju skönt när man hinner det i dagsljus. Men, det är väl bara att leta fram pannlampor och reflexer.. Igen.. Suck..


Såg att ClasOhlson hade pannlampor för inte så himla jättemycket pengar.. Undrar om jag inte ska inskaffa en sådan.. Av den varianten som skulle lysa över 40 meter.. Är säkert bättre än dem som jag har nu iaf. Nåja.. Än så länge duger de som jag har. Men sedan..


Reflexer har jag hyfsat gott om. Täcken och benreflexer, västar och annat. Favoriten är reflextäcket från Horze. I princip alla i stallet har det, så det ser ju rätt kul ut när vi är ute och rider.. ;)


Nej.. Nu är det dags att sätta fart här hemma. Snart börjar jag att jobba, och sedan ska jag och killarna in till stan för att besök farfar, hämta Rasmus och möta upp Maken.. Fullt ös, medvetslös!Av Jossan - 25 september 2011 21:16

Är det fullt ös.. (Ovanligt va??)


Måndag: Jobbar jag, och sedan invigs kapsonen på Heddan. (Japp, den har blivit uthämtad idag. )


Tisdag: Jobba, veterinärbesök,hem, möte.


Onsdag: Jobba, stallmöte, hästar


Tordag: Jobba, tandläkarbesök med två barn, hästar,  föräldramöte.


Fredag: Jobba, hästar


Lördag: Clinic i Enköping, dra på snyggstassen och bege sig till pinglan Ihleberg..


Söndag: En helt vanlig söndag, med några få undantag ;)


Happ.. Undrar om ngt mer kommer att dyka upp?? Misstänker att det är dags att fixa PIM 5 filmerna..


Av Jossan - 24 september 2011 21:35

I dag skulle Maken springa Lidingöloppet. Jag och Rasmus åkte med till huvudstaden för att först shoppa, och sedan stå och hejja på Maken vid målgången. Men.. Av ngn outgrundlig anledning så bestämde sig Maken för att inte ha sina vadskydd på, som han ju har skaffat för att han har sådana problem med musklerna i vaderna. Dessa problem upphörde helt sedan han skaffade vadskydden, varför vet vi inte? Stöd, värme.. Vem vet? De fungerar, och det är viktigast.


Men idag bestämde han sig dock för att testa utan..   


Behöver jag skriva att han fick problem efter 1,3 mil? Behöver jag säga att det inte blev ngn mer löpning? Nehej.. Det antog mig.. Ni är smarta ni!   


Men, Rasmus och jag hann iaf shoppa loss! Det blev spel och kläder till Tor, som snart fyller 6 år. Klocka och maskot till Rasmus, och så ett par grejer till scoutlivet. Själv tänkte jag shoppa nya skor.. Men jag orkade inte med köerna.. (Fast jag orkade ju till barnen.. Konstigt?   )


Och eftersom det var totalt i alla klasser ca 40.000 löpare på lidingö, så kan ni ju gissa att det tog sin lilla tid för Maken att komma tillbaka till T-centralen. Närmare bestämt nästan 4 timmar... Phuuuuu...... Men efter mkt om och men så har han till och med fått ta sig en bastu hos sina föräldrar, medans jag skjutsade Rasmus till min farmor. Och nu är vi äntligen hemma igen!   


Upp tidigt i morgon och kolla till mina 4-benta darlings! Ha en skön lördag, allesammans!!

Av Jossan - 23 september 2011 22:49

Då flera i min familj lidit av STROKES.


Varje år drabbas cirka 30 000 svenskar av slaganfall, stroke. Hälften dör eller blir svårt handikappade. Den som kommer till sjukhus snabbt förbättrar sin prognos, och varje minut är viktig.

– Två miljoner nervceller dör varje minut som kärlet är avstängt. Vi har väldigt kort tid på oss, säger Nils Wahlgren, professor i neurologi vid Karolinska institutet.

Vid stroke, propp eller blödning i hjärnan, är symtomen ofta mindre tydliga än vid exempelvis en hjärtinfarkt som kan göra rejält ont. Den drabbade kan bli fumlig i ena handen eller sluddra. Symtomen visar sig ofta bara på ena sidan av ansiktet eller kroppen.

– Många kan missuppfatta och tror inte att det är så allvarligt, säger Nils Wahlgren.

Med hjälp av ett enkelt test kallat Akut (ansikte, kroppsdel, uttal, tid) vill Hjärt-lungfonden få svenskarna att bli bättre på att ringa efter ambulans. Om någon plötsligt inte kan le symmetriskt, eller inte kan hålla båda armarna framsträckta, eller inte kan uttala en enkel mening utan att sluddra, då finns ingen tid att förlora.

– Har någon något av dessa tre symtom, då ska man ringa 112 omedelbart. Vi kan hindra både dödsfall och neurologiska skador om vi får in patienterna i tid, säger Nils Wahlgren.


På fejjan cirkulerar just nu ett inlägg med ett snabbtest man kan göra om man har minsta misstanke om att ngt inte är som det ska med personen i fråga.


Det handlar om att vi alla behöver lära oss att se tecken på stroke, och att kunna ringa ambulans och vidarebefodra dessa informationer, så att patienten snabbt kan fá rätt behandling. 

1. Be personen att le (det går inte).
2. Be personen att säga en hel mening
3. Be personen sträcka upp båda armarna (det kommer inte att fungera helt).
4. Be personen sträcka ut tungan (den kommer att rulla sig eller vrida sig i munnen.

Tillsammans kan vi rädda liv..

Av Jossan - 23 september 2011 19:56

Eller snarare pågick!


Heddan hade iklätt sig rollen som träsktroll igen. Färgen var dock mer som Åsnan i Shrek.. Tog således med henne och Q till Hubbo, för att kunna borsta, trimma manen och göra en allmän sanering..


Hon blev riktigt fin sedan. Lagom kort man, blank i pälsen, hovarna trimmades lite (Hon blir lätt lång i tårna nu när hon går barfota, så jag raspar tån lite mellan skoningarna.)

Q blev trimmad även han. Även om jag inte har hjärta att snagga honom så som de snaggar de fina renrasiga PRE-fölen, så blev han iaf pälsglansad i manen, och ordentligt borstad, urtorkad ur näsan och kratsad.


Så det var två fina hästar som jag släppte ut i hagen igen efteråt. De finaste!   

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se