himmelskadrommar

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2010

Motsatser attraherar?

Av Jossan - 24 augusti 2010 18:25

Jag är en ENFP-personlighet, dvs en extrovert, intuitiv, perceptiv känslomänniska.

 

ENFP-personer är varma, entusiastiska personer, ofta intelligenta med stor potential. De lever i en värld av möjligheter och kan bli väldigt passionerade och upphetsade av  olika saker. Deras entusiasm och optimism gör att de kan inspirera och motivera andra och är mycket verbala. De älskar livet och försöker göra det bästa av det.


ENFP-personer har oftast en mängd olika kvalitéer och talanger. De blir oftast väldigt bra på de saker som intresserar dem. För utomstående kan det se ut som ENFP-personer saknar riktning och mål, men ENFP-personer är väldigt konsistenta eftersom det har en stark värdegrund som de följer genom livet.

ENFP-personer har bra hand med människor. De är genuint varma och är intresserade av människor och lägger stor vikt vid relationer med andra människor. ENFp-personer har ett starkt behov av att vara omtyckta.


ENFP-personer brukar kunna få ut det bästa ur andra människor och är oftast väl omtyckta. De har en exceptionell förmåga att intuitivt förstå en person efter väldigt kort tid och använder sin intuition och flexibilitet för att förhålla sig till andra på deras nivå. ENFP-personer är bra på att se mönster och helhetsperspektiv, men kan ibland springa för fort fram så att andra inte hinner med.

ENFP-personligheter har väldigt svårt för negativa människor..


En effekt av att man som ENFP-person fort lär känna andra personer och baserar alla beslut på intuition och känslor, gör att det kan gå väldigt fort att bli förälskad om allting känns rätt. Tyvärr, så är det lätt hänt att man springer för fort fram och hamnar ur fas med den som man är intresserad av och som kanske behöver längre tid på sig att besluta om man tycker om någon. Fast till slut kanske även de inser vad vi redan insett...


Maken däremot, är en ISTP:


"Fokuserar på att hitta det mest logiska sättet att lösa uppgifter på"

ISTP-typer är ofta sakliga, logiska och eftertänksamma personer, som tycker om att upptäcka hur saker och ting fungerar. Deras talang är framför allt att kunna lösa problem som uppstår plötsligt, och de har inget emot att arbeta länge för att lösa problemet. De är självständiga, nyfikna och praktiskt orienterade, och ofta tekniskt begåvade.

För ISTP-typer är det viktigt att organisationen eller företaget har en lösare struktur med få regler. Om en ISTP-typ tvingas röra sig i stela strukturer kan det ge upphov till stress och frustration, med nedsatt arbetsglädje som följd. Man hittar därför oftast denna typ i projektorienterade organisationer. Deras förmåga att analysera fakta och snabbt hitta fungerande lösningar utifrån existerande villkor, bidrar till att de oftast hittas inom:

IT-branschen (med uppgifter av analytisk typ)
ingenjörsområdet
lantbruk
juridik
ekonomi
försvar
yrkesutbildning

ISTP frustreras ofta av överkänsliga och fjäskiga människor som aggerar irrationellt. Alltfr mkt detaljer får ISTP att tappa intresset. Kan ha en tendens att glömma vardagens praktiska krav.


För att förtydliga det hela:

Jag är en extravert person (E), Maken en Introvert (I).

Jag är en person som går mycket på intuition (N), Maken går efter sinnesförnimmelser (S), fokuserar på konkreta fakta.

Jag går efter känsla, det måste kännas bra, tänker på konsekvenser för människor (F). Maken går på det som är logiskt och är mycket saklig (T).

Vi är båda dock P, vilket innebär att vi nvänder oss av perception, dvs, att vi är inriktade på att se vad som händer. Vi är öppna för möjligheter, stressas av enformighet, vill göra på vårat eget sätt, blir röriga om det drivs för långt..


Ja, Tur att vi har varandra kanske? 
ANNONS
 
Ingen bild

Vera

24 augusti 2010 21:48

Ja jag tycker att den beskrivna personligheten stämmer väldigt bra in på dig! Tack för hjälpen idag =) du är en klippa!

Jossan

25 augusti 2010 16:39

Man blir som man umgås vet du väl?! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jossan - 25 oktober 2019 22:44

Jahapp. Swish, så for oktober förbi. Leran har kommit. Regnet med... och så hovböld som ett brev på posten. Eller ja, nu är jag kanske orättvis, för det är första gången som vi besväras av det. Men trist ändå. Och synd om Calle. Det har inneburit box...

Av Jossan - 25 september 2019 21:15

Jojo. Nog fanns det fynd alltid. Men inget är ju quickfix. Testade att rida första gången igår, och efter att ha fått facit i hand idag, så gick det bajs igår eftersom han har vuxit ur sin sadel, IGEN, och bra idag eftersom jag red barbacka. Jaja. ...

Av Jossan - 14 september 2019 18:36


Skritt är bra, det är välgörande för kroppen. Och vi kommer att skritta ett tag, för på torsdag kommer ET och ska kolla igenom Calle. Men man kan göra mycket i skritt. Tömköra, rida ut, mjuka upp kroppen och vissa dagar även skritta utan utrustning i...

Av Jossan - 11 september 2019 22:45

Hela sommaren har han gått som en klocka. Och så, för ca två veckor sedan, började han kännas lite annorlunda. Lite trött, inte samma bjudning. Gav lite mer massage, ngn vilodag och hoppades att pigge Calle skulle komma tillbaka. Men nej. Så dressyrs...

Av Jossan - 1 september 2019 18:12


Två dressyrklasser är vi anmälda till inom kort. Två LB:3or. Vi har ridit det programmet förr, och det passar oss egentligen inte alls, men eftersom ryttaren har lite svårt att lära in nytt så krånglar vi inte till det utan kör på. Så denna vecka...

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se