himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 22 november 2015 09:10

Calles hälta försvann lika snabb som den kom. I grund och botten då varade den i en dag. Fast jag oroar mig ju såklart fortfarande. Och på grund av min oro så har Calle med små undantag fått ta det lugnt. En dressyrträning och en hoppträning med låga hinder. I övrigt skritt och tömkörning i naturen. Mycket skritt och skritt/trav övergångar.

Detta har i sin tur lett till att jag har fått en väldigt pigg häst. Igår på tömkörningen så körde han alla skolor ovan mark.. Så eftersom tanken med dagen är att köra en runda med vagnen, så hoppas jag att det värsta pyste ur honom igår..

Killen som jag igår vetat i tre år vem han var har ändrat sig en del!

Bäste hästen!!

ANNONS
Av Jossan - 14 november 2015 21:40

I morse var det dags för check av Calle. Hjärtat i halsgropen.. Men han var hältfri på liten volt,hårt underlag. Yeeeesssssssss!
Vi har ju skrittat en timme om dagen för att han inte ska leva rövare i hagen (trötte Calle är ett minne blott. Kung Calle är visst här för att stanna) men idag skulle jag testa att trava lite på rakt spår med.

Morgondagen får utvisa om han höll för mer belastning. Jag hoppas så!


ANNONS
Av Jossan - 12 november 2015 07:18

Ja, Calle vilade ju en vecka och sp var tanken att vi skulle igång igen i söndags. Tömkörning första passet. Pigg häst. Jättepigg. Men ofräsch i vänster varv. Kollade honom åt bägge håll, men det var bara i vänster som jag kunde ana att han avlastade höger fram. Skumt. Och nedslående. Första hältan. Bläh.

Hur som helst så skulle veterinären komma på måndagen för att göra en hälsocheck. Lägligt! Fick avvakta.

Och så blev det måndag. Veterinären kom. Böjprov gjordes. Longering med. Calle hade antydan till markering i ena varvet. 90% bättre på ett dygn med andra ord... Men eftersom jag påpekade att han varit liiiite gallig i kotan dagen innan så kollade hon där, och visst fanns där en aning puls. Så ordinationen blev 4 dagars skritt, och köra på som vanligt i helgen.

Och så hade vi plötsligt en två veckors vila, istället för en. ;) Vi missade en hoppträning och P&Jen, men vad gör väl det? Det viktigaste är ju att Calle blir frisk och vi har ju hela livet på oss. :-)

Av Jossan - 5 november 2015 22:13

Den här veckan vilar vi oss i form, både Calle och jag. Jag måste en gång för alla bli av med den nedrans förkylningen. Calle däremot, han vilar för att han varit så jädrans duktig sedan sommaren.

Ett par dagar till, så ska vi vara på g igen. Med nya dojjorn på Den rödes fötter. Härligt! Denna gång satt skorna i 7 veckor utan några konstigheter!

Av Jossan - 1 november 2015 12:34

Very happy! Trots att det går saaakta så går vikten nedåt. Nu har jag 0,9 kvar till målvikten.

Snart där! Men... Vad gör jag då?

Av Jossan - 31 oktober 2015 22:03

Calle jobbar på så fint och utvecklas hela tiden. Han har återigen hoppat terräng med Camilla, som rider honom jättebra.

Jag önskar att jag vågade rida på så jag med på hinder över 70 cm, men när de är fasta så fegar jag. Inte bra.

Men, jag har anmält mig och Calle till en P&J om två veckor, och efter måndagens dressyrträning v 45, så vilar han resten av den veckan. Behövs ett kortare break nu, så att han orkar med höstens träningar i hoppning och dressyr. :-)

Istället så kör vi en rundsmörjning med hovfix och ET-besök under v. 45.

Allt för min fantastiska stjärna!

Av Jossan - 18 oktober 2015 15:28

Helgen har bjudit på både det ena och det andra. Igår var det pay and jump på bortaplan, first time ever, följt av gemensam mockning av hage. (Så skönt att göra det då och då, det blir verkligen fint i hagarna, särskilt nu eftersom att hagen dessutom trimmades idag av betesputsaren.)

Calle var en stjärna igår. Han räddar situationen när matten gör knas.

Man behöver verkligen inte skämmas över den här killen. <3

Idag hade vi en tidig tid inbokad med Hästbiten Isabell. Jag höll i tömmarna och Isabell höll koll på mig. Calle gick så fint! Han har verkligen blivit luftigare i sin gång och har energi och ork som aldrig förr i tömkörningen. Såååå roligt!!! Idag var det slalom i skritt och trav, följt av galoppfattningar över bom. Duktig häst. Svettig matte.

I morgon är det dressyrträning, men på tisdag ska Calle bara vila i hagen. Kanske får han lite massage inne, men det är ju inte så jobbigt (för honom...;) )

Av Jossan - 14 oktober 2015 15:34

Nu har vi testat något nytt för Calle; djupvågsbehandling. Och eftersom det är så nytt så kan jag ju inte utvärdera det än, bara säga att han verkade tycka att det var jätteskönt på vissa ställen och aj på andra. Aj kom på lite otippade ställen, så vi hoppas att han fått hjälp med saker som kanske varit spända länge nu.

Nacken var fin igen efter att jag tog bort nätet, ländryggen kändes toppen. Enda ömma musklerna innan behandling var de påskjutande musklerna i rumpan bak. Kaaaaan det ha grund i terrängträningen i lördags kanske? ;-)

Nåja. Intressant och ska bli roligt att utvärdera.

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se