himmelskadrommar

Alla inlägg under september 2014

Av Jossan - 15 september 2014 22:10

Levererade i paddocken. Tömkörning stod på schemat. Vi hade ju en läxa att träna på.

Calle jobbade på fint. När han har testat läget lite blir han jättefokuserad och jag märker att han reagerar på hur jag för tömmarna. Då får jag också öva upp mig.

Vi övade i stora drag på det som Isa tränade med Calle sist. Både jag och Calle var nöjda och glada när vi sedan klev upp mot stallet igen.

På onsdag ska Julia rida ut och klättra lite i backarna bredvid stallet. Omväxling förnöjer! :)

ANNONS
Av Jossan - 14 september 2014 07:28

Dags att bunkra upp med både kläder och prylar så att hösten blir mysig oavsett väder!

Eftersom Calle går på lösdrift ytterligare ett år så består hans fosterstat av fri tillgång på stråfoder. Till detta kommer han att få knappt ett kilo havre om dagen, mineraler, vitaminer vid pälssättning och som lördagsgodis lite tillskott av e-vitamin och selen.

Skulle vi få en låg kvot på hösilaget så blir det till att komplettera med lusern och potatisprotein även i år. Det visar sig.

ANNONS
Av Jossan - 13 september 2014 17:40

Idag skulle så jag äntligen upp i sadeln igen. Men! Vi hade ett litet problem.., INGEN SADEL! 


Fick låna Maddes stübben. Calle var inte 100 nöjd. Fick hoppa av och sadla om. Blev bättre men inte bra. Jag ser att han har skjutit fram sadeln lite på bilderna. Men klart bättre än med min dressyrsadel.. 


Hur som helst. Efter en seg början där sadeln var bläh och hösilagebalarna var BUH(!) så slappnade Calle av och började att jobba. Totalt varade ridpasset i 20 minuter. Vi var bra svettiga bägge två efteråt. 

         

HÖSILAGEBALARNA ANFALLER!!!

 


Sedan gick det bra igen 

             

 

   

 

Tack för turen, världens bästa häst!  

Av Jossan - 13 september 2014 11:06

Bild 1. Min bil.
Bild 2. Min bil med transport.
Bild 3. Min bil, transport och Calle.

OBS. I bilen hade tillkommit vid sista tillfället: träns, hjälm, spö, 2 skolväskor a 1,5 kg vardera. I transporten hade 2 kg foder tillkommit inklusive Calles benskydd och grimma. Då borde man kunna dra av 10 kg?

Av Jossan - 12 september 2014 21:09

Idag gav jag mig ut i sadeldjungeln. Min plan var att värma om dressyrsadel och få hoppsadeln utdömd. (Dvs, inte värd att stoppa om och byta stroppar på utan ge till ngn trähäst någonstans..)

Resultatet blev dock inte som tänkt. Dressyren var ingen ide' att ändra på nu. Kanske om ngt år, kanske inte ens då.. Men hoppesadeln låg perfekt. Bommen var stabil och rak och den var klart värd att satsa lite på att renovera. Jahapp.. Där ser man... Så den gamla stubben Romanus RC får nya stroppar och ny stoppning. Sedan kör vi väl då..

Var förresten och vägde Calle idag med. Någon som vill sig på en liten gissning? I 1X2-format?

Vägde han:
1. 480kg
X. 570kg
2. 610kg

(Ni vinner bara äran i att svara rätt ;-) )

Av Jossan - 11 september 2014 21:06

En fastedag till! Men nu är det dags att gå och sova innan jag frestas att länsa i skafferiet. ;-) i morgon när jag vaknar får jag äta igen. :-) frukost! Wiihooe!

Calle är tömkörd idag. Isa gav oss nya övningar att koppla till de övriga, så nu kan vi förkovra oss med dessa i två veckor. Juppjupp!

Sov gott!

Av Jossan - 11 september 2014 06:51

Det går trööööögt med viktnedgången nu. Jag tappar sugen.. Men samtidigt så mår jag bra av att äta Lchf. Magen fungerar som den ska, inga svängningar vare sig hit eller dit. Fast det är så svårt för mig att få i mig tillräckligt med fett...

Men så tänkte jag: undrar om jag kan kombinera lchf med 5:2-metoden ett tag. (Fast jag fasaasar för fastedagarna... Ryyyys....)

Hur som helst. Jag har bestämt mig för att testa. Köpte viktnedgång/bantningsbars att äta på fastedagarna, och kör sedan på med low carbonhyde övriga fem dagar. Har kört en fastedag hittills. Idag är nummer 2. Jag har nu 3-4 kilo kvar tills jag når mitt slutmål.

Kan det vara så att detta är metoden som passar MIG bäst?

Av Jossan - 9 september 2014 21:41

Blev en lugn tur i enbart skritt (ok, 40 meter i trav) för Julia och Calle runt zonerna idag. Madde och Stifus hängde med som sällskap och Calle var lugn som en filbunke.

Börjar att bli dags för de där två att rida ut lite på egen hand utan mig bredvid. Fast med annat ryttarsällis förstås. :-)

Efter ridturen blev det massage och stretch. Jag blev ju riktigt peppad av alla fina ord om Calle under både söndag och måndag. Och den fina körningen i lördags är icke att förglömma.

Nu vilar Calle i morgon, så tömkör vi på torsdag.

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se