himmelskadrommar

Alla inlägg under juli 2014

Av Jossan - 21 juli 2014 22:12

Första körturen blev av idag! Tack snälla Ann för att du följde med. :-) Me sooooooo happy!!!

Calle skötte sig exemplariskt! Vi tog det lugnt ifall att om.. Det hade vi nog inte behövt, men varför inte? Bättre att vara säker! :-)

Märkte att jag kommer att få jobba mycket med att ställa honom rätt i framförallt vänster varv. Han vill gå utåtställd där. Nåja. Bra att ha att jobba på! Det är ju det som gör det roligt: utmaningen!

I övrigt så hamnade vi först mitt i en storm med ösregn, vind, åska och blixtar vid första försöket att ta oss ut och köra.. Så det blev en avstickare till en ridsportbutik ett tag för att spana på eventuella sadlar åt Ann. Vilken djungel...! Men med lite mer i vår kunskapsbank så åkte vi iväg hem för att äta innan test två, som blev det lyckliga körtestet. Ann får klura lite på hur hon vill göra. Nu har hon iaf lite att gå på :-)

Bävar inför att kasta mig ut i sadeldjungeln igen.. Men det lär bli dags om ett par år.. Knappt...

ANNONS
Av Jossan - 21 juli 2014 05:32

Sååååå underbart!

Särskilt som jag tror att jag MISSADE att ta en enda kopp igår?!?

ANNONS
Av Jossan - 20 juli 2014 23:17

Minus 1,5 kg.

Hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll.. Hur ska Calle annars kunna bära runt med mig i höst?

Just det sporrar mig att fortsätta dissen av kolhydraterna.

Två veckor av dieten har gått på onsdag.

Av Jossan - 20 juli 2014 16:12

Tog ut Calle i grimman, självfallet var han preparerad mot broms.. Han fick träna på att stå still när jag trär över skacklarna/skaklarna (kom på igår att jag nog egentligen oftast skriver det sista alternativet, men bägge verkar enligt Wiki vara brukbara..) över hans rumpa och rör dem mot hans sidor. Han verkade faktiskt så obrydd att det nästan var konstigt.. (Det är ju ändå Calle..)

Planen för i morgon är att köra till krångelgärdet, ta ngt varv där och köra tillbaka igen. Har verkligen saknat körningen!! :)

(Såg att vi inte kört sedan 2 maj.. Det var ju ett tag sedan.. Hehe.. Bäst att vara försiktiga imorgon.)

Av Jossan - 19 juli 2014 22:05

Calle verkade himla nöjd efter en halvdag inomhus. Vi fick aldrig ngt regn vid stallet, så det har varit varmt och fullt med broms idag.

Garderade Calle med flugspray och flughuva innan han gick ut i hagen. Han gick nöjt ut och lekte lite med Hiba, innan han strosade bortåt hagen för en bit mat.. ;-)

I morgon är det vila, inför första turen med vagn sedan början på maj som blir på måndag, när jag får sällis av bästa Ann. Men för att gardera mig så ska jag låta honom bekanta sig med vagnen lite lätt i morgon. Nosa och stå mellan skacklarna. Annars blir det bara massage och stretch, i vanlig ordning.

Vila på tisdag och ridtur på onsdag. Vila på torsdag, ridtur på fredag, vila på lördag och körtur på söndag.

Därefter kommer ET:n på måndag. Då får vi ett kvitto på hur mitt arbete med Calle har förlöpt. Nervöst och spännande!

Planen är att Calle sedan ska gå 3 pass i veckan fram till den 15 augusti, när han får en veckas break igen. Har tänkt att jag ska lägga in en veckas vila efter varje hel träningsmånad. Unghästar behöver mycket vila för att orka.

Under tiden så ska den slappa matten komma i form. Har faktiskt fuskat med dieten idag.. Tog en glass i sommarvärmen. Den stod mig upp i halsen, så nu klarar jag mig nog ett par veckor till :)

Trevlig lördag!

Av Jossan - 19 juli 2014 13:32

Flugspray, B-vitamin, bett, flughuva, snösulor (i gooood tid;) ) tvättsvampar och arnikatinktur. Check!

Av Jossan - 19 juli 2014 11:38

Det blev en sväng tömkörning idag. Vilket Calle klarade med bravur! Han skötte sig så fint att jag blev helt paff. Inte förr att han inte brukar vara duktig, men idag slog han alla rekord. Följsam, arbetsam och så klok.

Blev varmt efter en halvtimme, och då kom även insekterna.. Så nu står Calle och vilar i stallet efter arbete, massage och stretch. Jag ska ta mig en tur till Börjes under tiden. Kolla efter ett bett, lite arnikaliniment och annat smått och gott. :-)

Trevlig lördag!! :)

Av Jossan - 17 juli 2014 21:26

Det var för varmt för att fokusera på bra tömföring.. Jag valde därför longerlinan istället. Calle var trött med skötte sig bra. Blev lite cavalletti.

Vi hann med massage och stretch. Nu är jag en trött och seg matte som behöver en dusch... I morgon är det freeeeedag, happyhappy!

(På lördag tror jag att det blir en sväng tömkörning i närområdet. Som förberedelse till första körsvängen på den här sidan av sommaren.)

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se