himmelskadrommar

Alla inlägg under augusti 2013

Av Jossan - 12 augusti 2013 15:44

Provet jag skickade in igår var analyserat idag. Det fanns inga spår av minsta lilla ägg i Calles träck. Vilket ju endast betyder att avmaskningsmedlet verkligen tog död på det han hade i första svängen. För egentligen ska det gå 6 månader mellan avmaskning och provtagning. Men, nu kan jag avmaska igen idag, och sedan är han klar för i år. Nytt prov blir till nästa betessläpp. (Då kör hela stallet på prov innan avmaskning)

ANNONS
Av Jossan - 11 augusti 2013 14:19

M. 

M som i massage. 
M som i maskkontroll. 


Egentligen är det alldeles för tidigt att ta ett nytt test nu, för skulle Calle nolla så är det för att avmaskningsmedlet fortfarande är aktivt. Tidigaste dag för ny avmaskning är i morgon, och då ska de avmaskas igen, de som hade ett högt resultat sist. 

Så vad får jag då ut på att ta ett nytt test nu kan man undra? 

JO, jag får dels svar på om avmaskningsmedlet verkligen tog. Har han fortfarande ett högt resultat så kan man ju undra.. Jag kan dessutom se om han ev har fått stora blodmasken, eftersom jag begär ett odlingsprov. OM han mot förmodan skulle ha fått det så vill jag kunna rådgöra med veterinär om att ge ytterligare en avmaskning i november. I annat fall ansåg veterinären att det inte skulle behövas. Hon ansåg iofs inte att vi skulle behöva träckprova alls innan nästa betessläpp.. Men ja.. Ni vet...      Jag vill vara säker..


I veckan ska stallet storstädas. Det är en underbar känsla att få ut allt gammalt skit och att få rent alla väggar och galler. Så för tillfället roar sig alla med att mocka ur boxar. Ja, och så städar vi lite skåp med. Jag rengjorde några av mina borstar idag, och ska väl ta några till i morgon. 


Jag gjorde även en beställning på ett renskinn till Calle igår. Det ska ju vara det bästa att ha under sadeln, så vi testar! Bara det kommer så är vi redo för inridning. Svårt att hålla sig. Sadeln är han ju van med sedan tidigare, och jag har hängt och klängt lite inne i stallet, men på riktigt blir det ju inte förrän ryttaren sitter där och han ska börja att balansera denne i skritt ute. Och det blir om tidigast en månad. Men tiden går fort, det vet vi ju redan.   Snart är hösten här!  


#häst #maskar #inridning #sommar #M  

ANNONS
Av Jossan - 11 augusti 2013 00:06

Efter att ha haft filmmys med alla i familjen som inte stänger in sig på sitt rum, så kopplar jag av på spikmattan. Jag förstår inte varför jag väntade så innan jag skaffade den? Den är ju guuuuuuuld!

Dessutom mår jag toppen efter körningen idag! Det var såååååå roligt! :D Blir svårt att hålla sig några dagar nu, till nästa gång. Men det får gå.

Världens bästa Herr Röd!

Av Jossan - 10 augusti 2013 17:27

Idag blev det första turen i rockarden efter 7,5 veckors uppehåll. Men på Calle var det som om vi körde igår, han var helcool. I skritt och trav körde vi i ena delen av sommarhagen, totalt i 10 min. Calle var inte svettig, men det var jag. Men sååååååå roligt! Nu är vi igång igen!

Efter att jag belönat Calle med lusern och mineraler så städade jag i mitt skåp. Nu är även det redo att möta hösten. Tränsen är putsade, stallapoteket reviderat, täckena ihopvikta, hyllorna skurade osv. Skönt! Det är ju faktiskt bara en månad kvar till inridningen ska starta, och då är det skönt att veta vart grejerna befinner sig, samt att de är i bra skick. :)

Nu ska jag softa hemma med familjen ikväll. Kvalitetsmys!

Av Jossan - 8 augusti 2013 15:17

Tänk vad en manick kan åstadkomma...

Hemskt att se gräsmattan så brun och så fylld av maskros.. Men jag tycker att det är ett hemskt slöseri att vattna den med dricksvatten en hel sommar. Den blir ju grön igen till nästa år iaf.

Efter dagen kommer den iaf att vara maskrosfri, så som Rasmus nu far fram. (Han låter mig inte ens testa att dra en endaste maskros.. Killar och deras apparater, alltså..)

Av Jossan - 8 augusti 2013 12:20

Jag har verkligen tappat stinget den sista tiden.. Jag orkar INGET. Och vartefter jag halkar efter med måsten så växer oron i mig. Jag vet ju att jag måste, att trycket inte släpper sitt grepp utan snarare växer sig större och större om jag inte tar tag i livet. Så nu har jag börjat. Jag har tagit kontakt med CSN, jag har börjat en storstädning av hemmet (tro mig.. Det behövs efter ett par veckors svacka..) och jag har tagit tag i min vikt igen.

Visst finns det fler måsten som jag måste ta tag i, men inga som är superakuta. Fast jag ska börja i min försummade trädgård idag med.. Hjälp alltså... Som den ser ut... Maskrosplockare måste genast inskaffas...

Fast jag får tänka på hur skönt det blir att ha det klart sedan! Då kan jag lägga mig på soffan med ett rent samvete OCH hem och bara njuta! :)

Precis så som jag vill ha det!!! :D

Av Jossan - 7 augusti 2013 16:17

Potatisgratängen i ugnen.. Grillspett med tomat, majskolv och champinjoner ligger redo att grillas de med. Mmmmm... Jag ääääääälskar sommarmat!!!! 

Annat positivt med dagen är att Calles nya skor har kommit. De ser dock aningens små ut, men det är kanske en synvilla. Avvaktar med att säga ngt mer innan jag har mätt dem mot hans hovar. 

 

Av Jossan - 7 augusti 2013 11:41

Igår fick vi besök av ET Lena Rosqvist. Calle är ju checkad av veterinär innan sommaren, men innan vi startar inridning ville jag checka att han är så ok som möjligt för att få en så bra start som möjligt. 

Det som jag har märkt av själv innan är att han är stelare i halsen åt höger än åt vänster, samt att han hellre bugar med vänster ben utsträckt än med höger. 


Lena såg honom i rörelse på böjt och rakt spår. Inga anmärkningar. Hon kollade ben och muskulatur. Inga konstigheter i benen, hade något mer muskler på ena sidan än andra. (Mycket marginellt). Lite öm bakom sadelläget som med största sannolikhet beror på tillväxten. Inga låsningar fanns att finna i kroppen, förrän vi kom till halsen. Där fanns en liten låsning som gjorde det svårt för honom att böja sitt huvud åt höger. Lena fick Calle själv att hjälpa till med att lossa spänningen, och plötsligt sa det :Plopp, i halsen. Och efter det kunde han böja huvudet till höger utan att vrida det i ett horisonellt läge. 

Lite massage på ryggen och slickstensstretch av halsen, så ska han vara i topptrim igen.   Bara att ladda massagepadden igen. Nu ska den få tjäna sitt syfte. 

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se