himmelskadrommar

Alla inlägg under augusti 2013

ANNONS
Av Jossan - 27 augusti 2013 07:16

FNORK för renskinn. FNORK för ny transport. FNORK för att missta matten för renskinn..

Ja. Gårdagen bestod av en Calle i upprörd person. Det var inte lika mycket FNORK med renskinnet, men när kompisarna i hagen dessutom fick stifta bekantskap med det, då blev det liksom fnork-i-grupp.. Ett slags masshysteri, kan man säga..

Så matten fick lägga ner ytterligare en trettio minuter för att förklara för Calle att renskinnet inte har fått vare sig huggtänder eller vassa horn sedan förmiddagen. Han godtog förklaringen efter ett tag.. Men inte förrän han hade testat att sätta hovarna i det.. Bakhovarna! Och eftersom matten höll i renskinnet så var det matten som blev träffad. I rumpan, eftersom hon vände sig om när hon såg Calles huvud svänga runt och rumpan komma farande istället. Matten blev arg. Inte för att det gjorde ont, utan över fräckheten i tilltaget. Som tur var för Calle så i såg han att det inte var en bra lösning på hans problem att sparka bort det, utan resten av träningen så stod han ansikte mot ansikte med faran. Och kunde även få det uppslängt på ryggen, i fritt tillstånd. Igen. Knasiga hästar..

Nåja. Innan allt detta så skulle matten med kompis lasta Calle i lyxtrailern tillsammans med bästa Musse. Calle tyckte dock att hans etta med kokvrå passade bättre för dagen än det enorma slott som ställt upp.. Matten tyckte annorlunda, och efter ett gäng blåsor i mattes händer så vann faktiskt matten just den hör fejden. Grejen med att ha en temperamentsfull fullblodsfux är att vara lika envis men kunna stoppa undan all okontrollerad ilska själv. Kan vara svårt när hästen, som annars nästan lastar sig själv, ställer sig på rampen och ser ut som en kamel, med huvudet fram och avlastar bakbenen (ett i taget) lite slött, idisslar gräs och är mäkta nöjd med att stanna hemma.. Men det gick. Tillslut. Och det måste ha varit bra, för hem lastade sig Calle utan problem igen. Lugnt och fint. Sköööönt. För matten hade nog inte orkat en dust till..

Vad gjorde vi då? Jo, vi var och badade! Nästan alla i stallet följde med, några red och några åkte lyxtrailer, men alla kom vi till samma ställe. Och här visade Calle att han nog egentligen är sjöhäst, för han kastade sig ut i vattnet, vadade runt och när matten gick längre ut så följde han med och simmade. Fort. Matten fick ta halsgrepp för att hinna med. Jättekul!

Musse fick också simma. Han lånade Calles matte och tog även han simborgarmärket. Kaffekokning inräknat!

Så det var en dag med mycket FNORK, men även en hel del fantastiska stunder!

Och idag är det en ny dag! :)

(Kanske kommer det en bildlänk senare.)

ANNONS
Av Jossan - 26 augusti 2013 07:32

1. Skjutsa barn till skolan
2. Hem igen för att efter 20 min skjutsa äldsta sonen till Björnön.
3. Ut till stallet och pyssla om Calle. (Läs: renterapi)
4. Hämta yngsta sonen
5. Hem och träffa mamma. Vi ska fixa i trädgården. (Läs:grässlätten utanför huset)
6. Få hem mellansonen, fast han fixar det på egen hand. Servera mellis.
7. In till stan och hämta äldsta sonen.
8. Äventyr med stallpolarna.
9. Däcka hemma i sängen.. Ny dag i morgon..

Av Jossan - 25 augusti 2013 14:07

Skulle vara vila för Calle idag, men matte tog fram renskinnet (som han faktiskt provade igår, men det hade han nog glömt..) och så var hysterin ett faktum..

-FNOOOOORK! Vad är deeeet?
- Det är samma skinn som igår?
- det luktar aggressivt! Jag ställer mig i hörnet. Kommer du nära hoppar jag genom fönstret. Ta boooort det.
- Men..
- Inga men! Basta! ELEFANTFNORK!

Således fick matten ta skinnet, lägga det på en pall utanför stallet och sedan hade hon en liten renterapi med Calle i 25 min.. Efter det kunde skinnet nudda honom på ryggen igen. Och han vågade nosa på skinnet. Nog för att han elefantfnorkade flera gånger ute med, så att alla hästarna i hagarna intill snudd på svimmade, men det blev som sagt bättre.

I morgon kanske vi kan testa inne i boxen direkt. Matten tror nämligen att det är en dålig idé att börja med att ha ryttare på om Calle tror att renskinnet är en varg. Kan nog bli lite täbygaloppkänsla med en rejäl touch av rodeo då.. Matten tycker bättre om soffhästar. Lugna och avspända, som skrittar fint utan att låta som elefanter..

Konstigt va?

( men matten vill tillägga att Calle är MYCKET snygg att se på i sitt hysteriska, uppblåsta elefanttillstånd. Mycket power, kan man säga. Men bettet safe than sorry, så att säga..)

Av Jossan - 25 augusti 2013 00:49

Efter kräftskiva med gatan så sitter jag nu här i mitt varma hem, redo att krypa ner i mitt varma, gosiga täcke! Men innan dess måste jag berätta om min suveräna dag. Jag har sålt Calles vintertäcke som han hade växt ur. Jag har kört honom en sväng och det gick strålande, backe upp och backe ner! Jag har fått mitt renskinn och det var SUPERFINT! Låg perfekt under dressyrsadeln, och under hoppsadeln verkar det göra underverk. Lovely!

Äta kräftor är gott, och barnen har varit fantastiska! Man kan ju undra vad jag har gjort för att förtjäna så underbara barn? Love them! Men nu blir det sova av, fast jag undrar iofs när maken tänker komma in? det var fyra tappra kvar sist jag kikade ut.. Fast han brukar dyka upp tillslut, någongång. ;)

Sov gott!

Av Jossan - 24 augusti 2013 08:56

Innebar shopping, frukost på IKEA, klippning av Markus,

Fix hemma, uttag av pengar, resa till Arboga, se till att Ann blev fotad, (ok, Merlin och Hilma med ;) ) och sedan hem sent och mysa med familjen. Jag valde dessutom att lägga ut all min litteratur från studierna till försäljning igår.. Det hjälper ju till lite när man ska köpa ny nu, för jag kan lova att det är en hel del att fixa., 23 böcker.. Som tur är får jag låna några, så det kanske bara blir 20 som ska köpas till nypris. Underbart..

Men jag ser fram emot ett nytt studieår. Undrar vilken studiegrupp jag hamnar i denna gång? Hittills har jag haft en enorm tur, tycker jag! :)

Ikväll blir det kräftis här hemma, och innan dess ska jag ha hunnit köra Calle en sväng. Kulikul! Full fart! :D Kanske kan jag få till en bra körfilm idag?

Av Jossan - 21 augusti 2013 15:07

Efter att jag skjutsat barnen till skolan i morse så for jag mot Erikslund. Det som stod på schemat var ett besök på nyöppnade XXL för att köpa billiga Converse.. Ha! Jag var ju inte den enda i stan som tänkte det så att säga.. Det var över hundra meter kö utanför butiken, som då hade varit öppen i över en timme... Jag vände och gick. Glöm det! Då är jag hellre barfota i skolan. (Eller köper skorna via internet..)

Istället for jag mot Ingelsta för att besöka Anne-Lie och Monzan. Det blev ett nytt ridpass idag. Monzan är så rolig och sååååå nyttig för mig att sitta på. Här döljs inga ryttarmissar. Allt blir synligt. Men fokus idag låg på att vrida upp händerna i rätt läge. Tummen upp, så att säga...     Tror även att jag lyckades räta upp mig mer än sist? Hur som helst: SUPERROLIGT! Jag kan nog förvänta mig träningsvärk i min otränade kropp, men den välkomnas.   Jag MÅSTE bara komma i form innan det är dags för Callekott att ridas in. Jag är i PINSAMT dålig kondis.. Så tack Monzan, för att du står ut med mig!!   

Efter att jag hämtat Markus i skolan for vi mot Calle. Vilodag idag. Lite bort och mat, och sedan fick han gå ut igen. Han var nöjd, och det var vi med. Så vi for hem för att öppna till Tor, som snart skulle komma hem. Med kompis, visade det sig. Så efter det har jag plockat med tvätt och med disk, och nu ska jag lägga mig i soffan och jäsa ett tag, för nu gick ungarna ut. 


Ha en skön eftermiddag och kväll, allesammans, för det tänker jag ha.   

Av Jossan - 19 augusti 2013 21:26

7 år har gått.. And we are still going strong!    Jag hämtade Maken på jobbet och sedan bjöd jag honom på en trerätters på Grekiska. Sååå gott! Mycket mätta och belåtna ligger vi nu och jäser i varsin soffa. 


Idag har småpojkarna börjat i skolan. Rasmus har sin första riktiga dag i morgon, men vi har träffat hans klassföreståndare idag. Känns som om detta kan bli riktigt bra. Håll tummarna. I morgon startar det ju som sagt på riktigt, och då får han träffa sin klass med. 


Calle har fått en välförtjänt vilodag. Små hästar behöver det! :) Dock vill han gärna visa alla sina trick på vilodagarna.. Han gör ALLT för att man ska klicka på klickern. Och vem kan motstå honom? Inte jag iaf. Så vi avslutade vistelsen med att släppa ut honom i hagen och efter att jag tagit av grimman gav jag honom tecken för att buga, vilket han ju genast gjorde.. Klick!   I morgon blir det lite lättare jobb för hand igen. Han drog så fint i söndags att vi sparar på arbetet i vagn till helgen.   

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se