himmelskadrommar

Alla inlägg under april 2013

Av Jossan - 2 april 2013 20:23

Startade med att skotta bort ytterligare lite snö hemma, efter en underbar sovmorgon. Det var ju bara jag och de två minsta grabbsen hemma, maken jobbade och Rasmus har flytt in till stan två nätter.

Vid lunch bar det av mot åkerbruket med en fullastad hästtransport. Maken mötte upp är, och vi blev av med MASSOR med junk. Sååååå skönt!

När transporten var tom åkte vi mot stallet, kidsen och jag. Städade först ur transporten ordentligt. Sedan hade jag i lite nytt spån, hämtade Calle och så lasttränade vi. Idag gick han helt själv in i transporten. Ungefär 12 gånger, sedan gav vi oss. Det viktigaste är att finna ett lugn i övningen, och han var avslappnad i princip hela tiden. Så skönt! :) lättlastade hästar är guld värt!

Tillbaka i stallet övade vi på ett par buga utan hjälp av att jag stödjer benet som han ska ta stöd med. Tidigare har jag ju med handen lotsat honom i rätt läge, men nu klarar han det nästan helt själv! Duktiga duktiga killen!

Avslutade med att träna lite mer på att han ska trava intill mig på stallplan. Jag har en halsring på honom än så länge, mest för att jag ska kunna vända honom. Det känns tryggast så, tills vi kan träna i paddocken.

I morgon kommer hovis, det behövs verkligen nu. Hovarna har knakat iväg som 17 sista veckorna. Och fina fossingar, det vill man ha på bebisarna. :) speciellt som paddocken börjar att tina upp nu. En vecka till, sedan kanske man kan vara där! Lovely!

ANNONS
Av Jossan - 2 april 2013 10:06

Men medan vissa tjejer filar naglar och klurar på vilket nagellack de ska ha när de ska ut, får vi hästtjejer fundera hur vi bäst döljer våra valkar i händerna..

Gårdagens nykomling: (Gamlingarna syns bara blekt efter alla försök till att få fina lena händer när andan har fallit på..)

ANNONS
Av Jossan - 2 april 2013 00:40

Detta baserar jag på fakta! Nämligen:
1. Det är nu sommartid.
2. Det är april, en VÅRMÅNAD.
3. Jag har nu tvättat mina vinterstallkläder.
4.

Av Jossan - 1 april 2013 21:08

Men inte den sämsta heller!
Bra saker:
*Solen sken och värmde.
*Förrådet är rensat och snyggt.
*Calle har dragit med smalare släpa, ngt tyngre.
*Calle bugar nu på den lätta sidan med enbart små pet på ena benet som stöd.
*Vi har burit fram utemöblerna.
*Jag lyckades aprilla min mamma.
*Min ledighet varar ytterligare några dagar!

Mindre bra:
*Jag har småångest inför allt som kastades idag, vissa saker är svårt att skiljas från även om de inte behövs längre.

*Calle fick ett litet ryck och kastade sig när jag spände fast första sidan av skakeln idag. Han gjorde det för att han blev rädd när han klev på grimskaftet ( han stod inte still, och jag hade slarvat och tappat ena änden på marken när jag lyfte skakeln.) dock så har jag gjort skakeln av balsnöre som grund, så när han hoppade fram, reste sig och snodde runt mig så gled allt av honom, och jag och Annika micklade på alla delar på snöret igen, jag selade på och sedan drog vi utan problem. Men han har allt lite humör, lilla hjärtat. Efter det här drog han dock helt utan problem igen! Skönt!

*Jag har jordens Godissug efter att ha fuskat så mycket i påsk. Får allt ta tag i det här nu.. Skärpning!Så, jag ska inte klaga på den här dagen. Det har den varit aaaaaaaalldeles för bra för!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se