himmelskadrommar

Alla inlägg under april 2013

Av Jossan - 19 april 2013 07:54

Igår när jag kom till stallet så möttes jag av den här synen.

 

Lindos står ute och tuggar hösilage (Fy vad trista hagarna ser ut just nu, det är tur att det är fint längre upp i hagen, men vid hösilagebordet har de verkligen trampat sönder totalt nu. Ändå har vi lagt ut en del halm för att de inte ska trampa ner sig när de går mellan ligghallen och bordet.) och Musse står konstigt nog utanför ligghallen? Varför det då, kan man undra..


Jo, för det är en grindvakt i ligghallen..

 

Den äldre, TÄCKADE Bellton står ju där och trycker..    (Calle har dock smitit in bakvägen och står nöjt och torkar)


Hämtade hösilagekärran, och eftersom vår flock fungerar så bra, så serverade jag dem i ligghallen. Många högar utefter väggarna. Nöjda hästar äter.. (Fin hjärteformad fuxrumpa!!)

 


Men efter att jag serverat mat tog jag in Calle för att låta honom äta lite kraftfoder inne med. Han var riktigt kall på ryggen, så tömkörningen igår fick bli med täcke på. När vi kom tillbaka var han nästan torr, men regnade gjorde det fortfarande så han fick på täcket igen efter lite mer bortstning.

 

Och ute i hagen stod kompisarna nu i ligghallen och tuggade. Bellton verkade dock både mätt och belåten. 

 

Mot kvällen slutade det att regna, och då plockade Malin av Calle täcket igen. Men ett tag till så kommer det att pjoltas, för det enda som Calle fick reservation på när jag höjde försäkringen på honom var regnskållorna som han hade vid besiktningen. Och de ska kollas om en månad igen. Så de får minsann INTE komma tillbaka.   (På onsdag har det gått 5 månader sedan köpet, och efter 6 månader skulle besiktningen göras. Dock har Magda redan slängt ett öga när hon drog ut vargtänderna, och då var han helt ok. Det har han enligt mig varit länge, för han hade inte alls så mycket skållor vid köpet. De var absolut inte synliga, men de kändes. Små "pipplor" längs mankam och rygg. Men nu är de väck och ska så förbli!)ANNONS
Av Jossan - 18 april 2013 14:53

Man skulle inte klara sig utan nu..

ANNONS
Av Jossan - 17 april 2013 22:38

Hoppas jag...    Det kan ju gå åt pipsvängen med.. Men jag tror att min erfarna medhjälpare kommer att styra skeppet tryggt i hamn. För då är det dags att spänna riktiga släpan för Callekott. Ujujuj.. Men jag har förgrundat hyfsat, så kanske tar han det som han har gjort med den andra släpan; Som vilken skitgrej som helst. 

Hoppas på det!

Av Jossan - 17 april 2013 22:25

Ett år av saknad.. Jag påminns om henne var dag. Hon finns överallt. På startskärmen på min dator, på fotografierna i sovrummet. Det är hennes grimmor som Calle bär nu, hennes träns och hennes sadel. Finaste Heddan.. Om man kan minnas där du är, minns du då mig? Kommer du att minnas mig den dag våra vägar korsas igen? Jag kommer då aldrig att glömma dig.. 

   

 

Så ärligt och troget Du tjänade
för mödorna aldrig Du vek
Din blick var så öppen
    så trofast
Ditt hjärta det kände ej svek

Hos mig ditt minne för alltid finns bevarat

Ett minne av vänskap och tillit

som ska frodas i all evighet

 

 

Heavenly Dreams 

Av Jossan - 17 april 2013 14:19

Vår innebär pälsfällning...

Av Jossan - 15 april 2013 14:49

Men jag ser ett slut på min hemtenta. Underbaaaaaaaaaaaart!!! Det finns fortfarande ändringar att göra, en referenslista att skriva, en innehållsförteckning att fixa och en massa annat, men texten finns iaf där. Dessutom har jag idag gjort min intervju som jag strax ska sätta fart med att få ned på papper. 

Har tänkt att jag ska ta långhelg serru. Och isf måste jag ju bli klar med detta. Men det ska nog ordna sig. 

Av Jossan - 14 april 2013 01:05

Och än har vi bara hunnit med halva månaden..

Av Jossan - 13 april 2013 21:29

Rasmus val....

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se