himmelskadrommar

Alla inlägg under april 2013

Av Jossan - 21 april 2013 16:25

Ni glömmer väl inte att kika där med? 
http://stallhubbo.bloggplatsen.se


Igår när Malin kom ut så möttes hon av många trötta hästar. De låg på rad..   


           

Man kan undra vad Calle drömmer om... med det flinet??   

Men tröttast var ändå Lindos, han till och med snarkade. (Se film på stallbloggen!)ANNONS
Av Jossan - 21 april 2013 16:18

Till rödtotten alltså. Fast Rasmus tyckte att det var gott och funderade över om han skulle skaffa en själv. ;)

ANNONS
Av Jossan - 21 april 2013 13:10

Idag var det dags. ELDPROVET. Nu skulle det vara upp till bevis om jag har lyckats att vänja in Calle med släpan med hjälp av klickern. Det som jag mest orodade mig för var följande:


När Calle blir rädd eller pissed, då reagerar han snabbt. Därav ville jag helt inte ha någon reaktion åt det hållet alls. Det som kunde skrämma honom var att släpan är både tyngre och stabilare än de provisoriska som jag själv har skapat. Dessutom var det nu dags att någon (Läs Kent) skulle tömköra honom medan han drog, för första gången. Han tvekade först. Drog något steg, stannade. Fick klick och godis. Drog lite till. Klick och godis. Sedan försvann det osäkra i blicken och han drog i åttor i paddan. Skakelsläpan kom åt bakbenet ibland, men det struntade Calle i. Han drog. Med bröstan mest. Jag kunde länga ledrepet mer och mer. Stolt.

Hade jag haft sinnesnärvaro nog innan så hade jag gett min mobil till Julia som var med, så att hon hade kunnat filma. Men när jag kom på att den låg kvar i stallet vågade jag inte be henne att hämta den. (För OM något hade hänt så hade det kanske behövts en extra hand där nere i paddan.) Nu hände inget, och vi får se till att filma vid nästa tillfälle. Två veckor har vi på oss att träna på läxan. Sedan är det dags för nästa test! Fullt ös ett tag till. För snart är det sommar, och då behöver han få lite semester från "skolan". Så får vi ta upp allt till hösten igen.

Av Jossan - 20 april 2013 18:42

Eller maskeraden.

Av Jossan - 20 april 2013 14:26

Idag gick det som på räls att tömköra! Callekott skötte sig strålande! Kunde inte ha gått bättre. Först en tur ute, sedan en tur i paddan. Firade med att städa i paddan och på gårdsplanen. :)

Kom nyss hem, firar igen. Med glass och the utomhus. Lyx! Solen skiner härligt. Och strax ska en skitig stalltjej förvandlas till ngt som inte alls ser ut att höra hemma i ett stall. :)

Av Jossan - 20 april 2013 09:11

Efter en vecka med regn och rusk skiner nu solen igen. Det ska tas tillvara!

På med stallpaltorna och iväg för tömkörning. Tar nog först en runda ute och sedan lite finlir i paddan.

Av Jossan - 19 april 2013 18:58

Idag har Calle jobbat. Han har dragit gamla släpan med bildäck efter. Han har dragit den vanliga släpan. Den sista vågade vi inte fästa vanligt, men han fick iaf testa på att dra med hjälp av bröstan. I morgon ska jag lägga vikten på styrningen vid tömkörning.

Och på söndag smäller det! Håll tummarna!!

Av Jossan - 19 april 2013 11:08

Att snabbt svänga förbi stallet och lägga på Calle ett regntäcke medan Markus var på inskolning i förskoleklassen. När jag kom dit så låg det två trötta killar i ligghallen. Calle och Lindos såg inte direkt lidande ut där de låg, och jag fick komma fram och klia på dem båda. Tänkte att det får vara med täcket, för jag vill inte jaga upp en häst som vilar. Tog täcket i famnen och började att gå mot grinden, men då reste sig Calle upp och ville följa med. Sötnöten.. Fast idag skulle han ju vara kvar i hagen tills jag kommer ut i eftermiddag.. Så han fick på sig täcket, och efter det gick han nöjt ut och ställde sig och tuggade hösilage. Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se