himmelskadrommar

Alla inlägg under januari 2013

Av Jossan - 22 januari 2013 22:31

ANNONS
Av Jossan - 22 januari 2013 18:36

Filmen i förra inlägget blev ANINGENS galet.    Holländska män med värkar istället för Callekott.   


Fixat nu iaf!   

ANNONS
Av Jossan - 22 januari 2013 16:20

Vi börjar få ett bra band nu, Callekott och jag. Han gillar klickerträningen skarpt, och jag drar nytta av hans entusiasm! Han gillar verkligen att göra rätt! 


Vi gör fortfarande enkla knep, helt onödiga, men de förstärker hans vilja och förståelse för det här med klick, och det är ju det som är viktigast. 


Eftersom jag är lite rädd för att bli biten i näsan så tränade vi först in kommandot flema. När han kunde det tränade vi in ljudkommando för puss, och vips har vi en flempuss. Godis ger vi så långt bort från ansiktet som möjligt. När jag var yngre tränade jag in detta med min ponny genom att sätta en morotsbit i munnen och lära honom att finna godiset där. INTE smart! Varningsflagga i rött!! (Gick dock bra för mig!) Tänk vad hästar är lätta att träna ändå? En annan skulle ju aldrig fatta varför klicket kommer?!?

Av Jossan - 21 januari 2013 23:29

Om du har massor att fixa med innan terminsstart, somna då inte bredvid lillkillen när du nattar honom. Du kan då dels få miste om viktig tid som du skulle ha tagit fram info på, dels få väldigt svårt att somna om när du sedan har varit uppe och borstat tänderna...

Hade hur som helst fått ett meddelande från Malin där det stod att C är mycket piggare även nu ikväll. Idag följde han tydligen glatt med de andra för att möta henne när hon ropade på dem i hagen. Tidigare efter kastreringen har han hellre stått still där han har varit. Tur att vi fick penicillinet utskrivet! Lille gubben!!

Nu kanske man dock skulle försöka att sova lite. Lite sömn kan råda bot på det mesta. Kanske även på den yttepyttelilla biten med glassplitter som jag för närvarande har i min ena fot och inte kan få ur?

Natti natti!!

Av Jossan - 21 januari 2013 12:09

Idag kunde han röra sig totalt obehindrat från första början. Och jag tycker nog mig kunna se att svullnaden är på väg ner. Skönt! Får massera det svällda, och han verkar tycka att det är ontskönt, så jag gör det både innan och efter han har fått röra på sig. Idag var han så full med bus att jag tog fram två små block och en bom och satte det på ca 20 cm. Sedan gick vi över ett par gånger i skritt han och jag. (Med klickhjälp.) Nemas problemas. Så då travade vi tillsammans över två gånger. Klick klick.. Sedan travade jag med honom lös bredvid mig en gång med. Men då stannade han inte när jag gjorde det...


Han FORTSATTE ett varv till, i galopp, och hoppade över jättefint. Haha, han är så himla rolig! Snacka om att han såg super nöjd ut med sig själv sedan! 


Vi klicklekte lite inne med. Och vår senaste övning med flemandet utvecklades ngt nu.   


Haha, jaaa, man har inte mer kul än man gör sig. Ska nog inskaffa lite minttabletter eller tandkräm till honom. Fast å andra sidan ser han ju ut att tycka detsamma om mig.   

Av Jossan - 20 januari 2013 22:04

Markus och jag har lite att fixa med under morgondagen. Vi ska och inhandla nytt foder till Callekott på granngården. Startar väl där kl 9:00, och sedan bär det av mot Calle-himself. Vi måste vara klara där senast 12, för att hinna hämta Tor i skolan när han slutar. Jag är fortfarande lättad över hur pass mycket bättre Calle rörde sig idag när han väl kom igång, mot tidigare dagar. Han travade glatt bredvid Bellton, till synes oberörd av allt runt omkring. I morgon blir det lite lösgalopp i paddan igen. Hoppas att svullnaden går åt rätt håll även fortsättningsvis med.. 


Hemma har jag haft storrensning i vår klädkammare samt i barnens garderober.. Vilket innebär att jag nu har insett att vi har en del att shoppa som barnen behöver.. Ullared nästa, Ann?Nu har hela familjen lagt sig, och jag ska bara invänta den sista maskinen tvätt. (Jag lurar ingen va? Den sista maskinen för IDAG, såklart.. Berget är oäääändligt...) Sedan ska även jag lägga mig ner. På spikmattan tror jag bestämt. Då kanske jag kan slappna av i kroppen helt och hållet. Två av polarna i hagen..

 

Av Jossan - 20 januari 2013 19:28

Idag hade penicillinet börjat att verka, således var det en piggelin häst som fick följa med på tur. Malin red Lindos, jag Bellton och så hade jag Callekott som handhäst. Han skötte sig strålande! Det var bara i början som han inte riktigt ville hålla takten, men det är ju inte så konstigt med tanke på hans komplikation... Är nog inte så skönt att röra igång sig när det har stelnat.. :-/

Nu hoppas jag på ytterligare förbättring till morgondagen. :)

Av Jossan - 19 januari 2013 14:34

Men jätteroligt.    Look at my smile.   


 

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se