himmelskadrommar

Alla inlägg under december 2012

Av Jossan - 15 december 2012 09:10

Sätter full fart direkt! Har massor att fixa inför dagen! 


Have a wonderful day!!!   

ANNONS
Av Jossan - 14 december 2012 23:50

...innan läggdags.

Startade med sista dagen av VFU. Kommer att sakna det! Men examinationen gick galant, och nu är VFU:ns första period klar. Great!

I stallet så träffade jag på Paula, min hovslagare sedan Q föddes. Vi pratade om Q, jag blev tårögd och vi gick till hagen för att hämta in den röde och så svarta faran. Paula beundrade den röde, checkade hovar och sa som jag trodde att vi kan avvakta rätt länge innan vi behöver ta ngt på hans hovar, möjligen fram i tån för överrullningen, men inte än.

Efter att vi borstat och kratsat gick vi till lilla stallet där vi serverar den röde pellets och sedan klickertränar. Idag var han så duktig! Stolt. Så jag gjorde nog mer rätt idag än sist.

I morgon står lastträning på schemat, hoppas på att få lite filmat då med. Isf blir det update i morgon em.

Nu sova...

ANNONS
Av Jossan - 13 december 2012 16:08

Tentan är gjord. Dock är jag ytterst osäker på om jag verkligen svarade på det som de ville att jag skulle svara på.. Men vad gör det om hundra år.. Jag får väl omtenta igen då..   


Har varit förbi VFU:n och haft ett avslutande samtal med min handledare med. Nu ska vi till högskolan i morgon för det avslutande seminariumet. Sedan är VFU:n klar för ett långt tag framöver. Både sorgligt och jätteskönt. Jag har trivts jättebra, men det blir skönt att kunna styra sin studietid mera själv igen. 


Vintern är verkligen här idag..   -19 har vintern bjussat på idag. Det var snorkallt! Men Maken fyller år idag, och det ska firas på restaurang. Mysigt!   


Men innan dess ska jag förbi den röde och kolla till. I övrigt får han klara sig tills i morgon. (Mat fyllde jag i igår för ett helt kompani..   Men det är viktigt att hästarna kan äta och dricka när det är så här kallt.)


Nu är det dags att plocka lite innan min mams kommer hit. Ha en fantastisk Luciakväll!!  


Av Jossan - 12 december 2012 22:12

Idag har vi tränat på att han ska krypa in i grimman med fluff högt och lågt.    Han gjorde det strålande. Har filmat, men inte är det så mkt att se, fast jag vill ha kvar det som minne. Så här kommer det. Den som inte är intresserad av en lång film med en massa klick och mumsande bör nog avstå från att titta.   

Av Jossan - 12 december 2012 06:57

Idag är en något lugnare dag än igår. Utöver VFU och hämta/lämna barn och så stallvisit. Eller ja, nu kom jag på ngt mer.. Gå igenom alla böcker och papper inför tentan i morgon.. Men annars är det helt lugnt. 


Hoppas att ni alla får en bra dag! 

:)

Av Jossan - 11 december 2012 20:40

Ska precis till att sätta mig och fila till det sista på min PYT. Lite referenser ska in. (Litteratur) Och så ska jag printa ner mina lärandemål med bläck i studentboken.. Ujujuj.. Känns definitivt.. 


Men först ska jag berätta hur bra det klickade mellan mig och Callekott idag. Han kröp i grimman när jag kom till hagen. Jag fick ha i ögonsalva utan minsta lilla mankemang, och göra rent såret i pannan, som dagen till ära tappade sårskorpan. Fixade med ben och hovar, och han är sååååå himla snäll. Man kan inte förstå att han fortfarande är hingst. 


Men framför allt så är jag glad för att han börjar att ty sig till mig. Vi leker lite med klickern varje dag. Roligt att göra ngt som båda tycker är roligt, och utan tvång. I helgen ska vi lastträna igen. Lika bra att vara noga och gära det innan vi ska åka nästa gång. Så att han är avslappnad i den situationen med. 


Vet ni. Nu är det bara 2,5 dag kvar av praktiken. Sedan är alltså min fjärde kurs sedan i september avslutad. Vad fort tiden går?! 


Jag och min röde kompanjon!

 

Av Jossan - 11 december 2012 07:07

Mina dagsscheman brukar spricka.. Men jag gör ett försök:

*Skjutsa ungarna till förskola och skola.

*Vara på VFU:n fram till lunch

*Åka och hämta min tenta

*Tillbaka till VFU:n

*Hämta barn på skola och förskola

*Hem och fixa, både hem och middag

*Stallpass

*Fila på det sista med examinationen

*Helt klart sovdags. 

 


Jag har haft det jättebra på VFU:n, men det har varit mycket att göra, eftersom det är en hel del som ska fixas utöver tiden på VFU:n. (En massa skrivande och läsande..)


Nu är det dags att starta listan..

Av Jossan - 10 december 2012 07:10

Den här veckan består av praktik, en tenta och en examination, utöver ett kvällsmöte, stall och barnens aktiviteter. Det kommer att vara fullt ös från morgon till kväll, men sedan blir det lite lugnare ett tag igen. Jag gillar inte att stressa. Usch.. Min mage säckar ihop på en gång då. Ändå tycker jag att jag klarade av mycket av mitt skolarbete igår. Jag har fått in litteraturen där den ska vara, ska tillföra ngn mer bok som extra, och så lite tankar i hur detta har föärändrat min PYT och även lite hur man kan avläsa detta i mina lärandemål. Men sedan är jag klar. Den stora biten är fixad. 


DET känns iaf skönt.  Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se