himmelskadrommar

Alla inlägg under december 2012

Av Jossan - 23 december 2012 08:19

Men för mina barn kunde detta lika gärna vara julafton. Vi firar hos mina föräldrar idag på em, och innan dess ska jag ha hunnit med att fara och kolla till Catch, och så hem och duscha innan syrran och jag ska träffas hos farmor och farfar för att önska dem en god jul!

Men är nästan klar med allt nu. Maken är och handlar nu, han har nog varit på språng ett tag. Jag ska dra på paltorna och sätta fart! Here we go!!

Av Jossan - 22 december 2012 17:45

 


2012 har varit ett sorgens år för min del. Men det fick ett fint slut. En ny vän, som hjälper mig genom sorgen efter mina förlorade vänner. En fin och go prins att utvecklas med. Och ödets makter.. Jag säger bara det: VÅGA INTE ta honom ifrån mig i förtid!!!! 

Av Jossan - 22 december 2012 11:44

Innebar att:


1. Lastträna


Blev dock bara film på Klonkan. Jag glömde bort min egen..    Men han var också en   


2. Testa att tränsa lite igen. Och dagen till ära så:


Fiiina hästar vi har!!! Morgonstund har guld i mund!!

Av Jossan - 22 december 2012 08:41

Vilken bra start på julen. Ställde mig på vågen, och den visade mig att jag har gått ner ytterligare lite, trots att jag har fuskat en hel del i december. Men jag håller mig från läsk och godis, och det verkar fungera!  Så i morse tog jag fram mina gamla jeans och.. Taaaadaaaaah....

 


De passade! Och det gjorde de nog inte ens vid inköpet 2005. Nu tycker jag att de är för låga för "en gammal kärring" iaf, men det var ändå kul att de passade! Motivation!!!! 

Av Jossan - 21 december 2012 21:45

Ska träffa Becka i stallet, och hon har utsläpp. Jag älskar tidiga mornar i stallet. Det är så lugnt och skönt då!! Underbart att kunna försjunka i sitt eget agerande och koncentrera sig på vad hästen säger med sitt kroppsspråk. Blir lite lastträning i morgon igen. Man får passa på när man kan. 

Något som jag dessutom snart vill testa med den röde är lite löshoppning. Eller ja, springa över bommar kanske man borde säga. För det är ju det som det handlar om i starten.    


Men i morgon är det lastträning som gäller. Av Jossan - 21 december 2012 20:11

                   

Av Jossan - 21 december 2012 17:23

Idag ansåg jag att den röde var redo för att bli släppt i paddan ett tag. Han skötte sig strålande, och visade upp en hel del snygga rörelser! Duuuuktig kille!!! Emelie var med och fotade, och snart hoppas jag att jag kan uppdatera här med lite bilder.    Emelie är såååå duktig!


Emelie fick även se det där bandet som vi har börjat att knyta, den röde och jag. Det blir bara starkare, och trots att jag har så svårt att finna mitt smeknamn på honom, så har jag tagit honom in i hjärtat som "bebisen" nu. Fast det kan jag ju inte kalla honom hela livet. Jag känner mig som de föräldrar som inte kommer på namn åt sina barn.. Men så illa är det ju inte. För han har ju ett väldigt fint och inregistrerat namn. 


Sadeln och tränset har vi fortsatt att arbeta med. Sadeln är nemas problemas. Jag kan lägga på den, slänga på ländtäcke och han står som en stod. En lugn stod. Han är totalt obekymrad. Tränset har han ju inte varit något fan av. Jag vet inte om han någonsin har varit det, eller om han testar mig? Anna-Karin? Hur som helst, det är inte ett problem alls längre. Från att ha satt huvudet höööögt hööögt upp, så sänker han det nu djupt, djuuuupt ner. Och gapar direkt han känner bettet. Och det där med klickträning som vi har gjort ett tag nu, det gillar han verkligen. Då blir det svårt att inte öka kraven för snabbt! Men att tigga genom att hålla distans fungerar nu ypperligt! 

Första klickerträningen:


Och så filmen från tränsträningen när vi startade med klicker. Nu är den på dubbel hastighet i början, därför ser det väldigt hårt och hetsigt ut. Det var det inte. Men det var mycket nervpåfrestande. Men som ni ser i slutet så gick det galant sedan. Och idag kan jag tränsa helt som vanligt. Han gapar direkt han känner bettet och sänker huvudet. Fina killen.


Och snart hoppas jag på att kunna ge er lite bilder på den fina röda från idag!  I morgon tror jag att det blöir lastträning igen! 

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se