himmelskadrommar

Alla inlägg under december 2012

Av Jossan - 26 december 2012 12:45

ANNONS
Av Jossan - 26 december 2012 00:42

Försöker få till en namnskylt åt Catch. Den är inte klar, men för att inte förlora den om datorn skulle pajja, så lägger jag ut ett utkast här..

 

   


Ja.. Missarna ser ni ju själva ;) Men jag jobbar vidare i morgon. Nu är det ABSOLUT sovdags!


ANNONS
Av Jossan - 25 december 2012 22:09

En del av vårt härliga gäng!!

Av Jossan - 25 december 2012 17:32

Juldagen.. Först sovmorgon till 9:30.. Såååå skööönt. Sedan lugn och mysig frukost med hela familjen samlad. Därefter legobyggnation med minstingen, och så stack jag mot stallet. Hade en promenad med finingen i åtanke, men han var blöt när jag tog in honom, så jag ändrade mina planer så att det istället blev pyssel och omvårdnad på hög nivå. Startade med massage med massagepadden. 

 

Medans den stod och gick behandlade jag den yttepyttelilla mugg som han har kvar bak med hibiscrub. Och medan det verkade så skulle jag pyssla med hans framhovar. Och då!! Då såg jag dem! De små hålen som tyder på att en böld är på g att komma ut! Jag har misstänkt det eftersom han har varit ömfotad på hårt underlag, men det har inte gått att se vart problemet sitter exakt. Så då blev det omslag runt hoven, så ska vi se om det har verkat tills i morgon. Mycket borst och fix senare så var vi nöjda. C-mannen stod då och sov, han gillar verkligen att bli pysslad med. 


Klicktränade lite med tränset, denna gång med honom lös på gången istället för i boxen. Absolut inga problem nu heller. Haha, vad glad jag blir! Nu klurar jag på vad vi ska jobba med härnäst.. Men jag tror att det blir att nudda min hemmagjorda target, så att jag kan använda mig av den vid lastning sedan. Hihi! Jag gillar att planera för framtiden!


Har som plan att testa att tömköra lite nu under jullovet. Han börjar att få förtroende för mig nu, och jag tror att det ska gå alldeles prima att tömköra bara han förstår vad det är jag vill att han ska göra.   


Men angående klickerträningen, så har jag nu lärt mig att inte vilket godis som helst duger.. Jag fick fint hästgodis i julklapp igår.

 

Tror ni att det dög? Pytt. Han luktade på det och kollade på mig med besviken blick : -Vad är det här för ngt?? Vart har du mitt NOMNOMS??? Vad har jag gjort för ont för att förtjäna detta??


Så Clooney fick dem istället. Han tyckte att de var försvinnande goda. Nästan hela min hand sögs med godisarna in i Klonkans mun..   


C-mannen gör istället reklam för:

 

Riktigt nomnoms för rödingar. Så det så!    Kräsna häst.    
Av Jossan - 24 december 2012 22:40

Men ack så trött jag är... Vaknade kl 4:15 i natt.. För då hade Tor vaknat och kollat i julstrumpan.. 4:45 var båda småttingarna vakna och paketen var öppnade. Japp, vi föll till föga i en förhoppning om att sedan få sova igen.. Ena julklappen var en strax över 80 min lång film. Barnen kollade filmen och sedan var de inte tysta längre.. Så jag har nog sovit MAX 5 timmar i natt.. Är så trött att jag ser stjärnor... Uff..

I stallet idag/morse gick det iaf super. Red Bellton och lilleman var sååååå duktig som ledhäst. Min stjärna tränades efter turen i att tränsas igen med, och även det gick galant! Det är så roligt att jobba med honom! Han är kvick och smart i sitt agerande.

Nu har vi haft julfirande här, med mina föräldrar och så makens närmaste. Jättemysigt! Men jag känner nu att jag plötsligt tog helt slut.. Så god natt till alla därute. En gammal kvinna ska nu ta sitt uppklädda yttre och släpa det uppför trappen så att ett slitet inre kan vila upp sig tills i morgon.. Kram på er!!

Av Jossan - 23 december 2012 22:59

..efter första skinkmackan ana att ngt liksom släpper vid de nedre framtänderna, och att munnen därefter känns konstig.. Jippie.. Till jul sådär.. Men när vi kom hem från mina föräldrar ikväll så smet jag direkt in till spegeln i badrummet och kollade vad som "fattades mig", utöver det vanliga dvs.. 


Och kunde konstatera att det som släppte när jag åt en knäckemacka med skinka var en bit tandsten.. Dvs, något som gärna får släppa.. Jag har alltid haft problem med tandsten, men eftersom min duktiga tandläkare fixar sådant åt mig årligen så är det inget problem. Jag skulle dessvärre ha varit och besökt honom i tisdags.. Men eftersom Maken då nyligen haft vinterkräksjuka så avbokade jag den tiden, och tog en ny efter årsskiftet ist.. Och därför måste ju såååklaaaaart tänderna krångla dagen innan julafton..   


Men.. Jag tog en sticka, och lyckades faktiskt peta loss det värsta själv, så nu känns munnen helt ok igen. Undrar om man får mer tandsten eller om den blir porösare av att man äter annorlunda? För det här har jag ju aldrig tidigare varit med om? 


Men, nu kan jag ju iaf mumsa vidare i morgon igen. För vet ni? Idag har jag syndat, och det ska jag göra i morgon med!   


Kram på er, och hoppas att ni får den finaste av jular!! Och, skulle det nu vara någon av mina vänner som sitter ensam i jul, så finns det rum för en till hos oss!! Såklart!! 


 

Jul är gemenskap, vänskap och värme!!

Av Jossan - 23 december 2012 20:37

C -Hej! Kommer du idag? Kul. Har du grimman med dig? Den med fluff? Ännu bättre. Då får jag godis. Jag gillar godis!

J- Hej själv. Japp, grimma med fluff som vanli... OJ, vad snabb du var i den idag!!

C: - Vart är mitt gott?? 

J: - Jag hann ju inte ens få upp det.. Ska bättra mig, promise.

C: - Nomnomnom.... Smask, smask..

J: - Kom med, så får du mer mat!

C: -Ålrajt! Genast!


C: - Meh, vi går åt fel håll, vi ska diiiiit!!! Där finna krubbet!!

J: - Nee, vi ska gå dit upp, till Becka. Maten är i transporten idag..

C: - Jag tror inte att jag gillar det här, inte allt iaf. Bara vissa delar. Mat gillar jag. Jag gillar havre, och pellets, och hösilage! Det gillar jag mycket. Och äpple. Det är nomnom. Och ibland morot. I små bitar. 

J: - Det finns både havre och pellets i transporten.. Men man måste gå in för att få..

C: - Mycket?

J: - Mycket vad?

C: - Finns det mycket mat, såklart!!???

J: - Jättemycket. Jag lovar. Du kommer inte ens att hinna äta upp.. 

C: - Jag gillar nog ändå inte att inte få det serverat i boxen. Jag tror att du lurar mig.. Men jag är hungrig.. Jättehungrig.. 


C: - Det luktar gott därinne.. Man kanske skulle.. GAAAAAAH!! Hjälp!! Det kommer ett gult monster där!!!!

J: - Det är bara Wajje i lastaren. Han ska ta bort snön som har kommit i natt.. 

C: - Han sitter i ett monster! Stort och JETEGULT! Det brummar massor. Den låter arg. Och hungrig. Min mage brummar så när jag är hungrig!!!

Lastaren: - TUUUUUUUUT! (Wajje vinkar)

C: - Vad var det?? 

J: - Signalhornet. Och om du inte brydde dig ett skvatt om det när både jag och Becka hoppade högt, så borde du lugnt kunna gå in nu. Inget värre kan hända..

C: - Säkert? Okaj då.. 


C: - Jättemycket NOMNOM!! Mmmmm-smask-mmmmmm!!

J: - Ja, jag sa ju att jag hade säkrat med mycket.

C: - Smask, tugg, smask..

J: - Dags att gå ut igen..

C: - Ne. Gula monstret brummar där. 

J: - Det är långt borta. Du kan gå ut. 

C: - Bara en liten tugga till??

J: - Nej, först ut, så att vi kan gå in igen.

C: - Du är tråkig igen.

J: - Jag vet. Tråkig med nyttig. Väldigt bra ibland faktikst. Speciellt med en liten häst som ser gula monster mitt på ljusa dagen.


J: - Nu är vi klara med lastningen! Du var duktig! Gick in både brett och smalt! Snart kan vi nog stänga igen med. Men vi behöver inte jäkta!

C: - Nej. Jäkta är dumt. Man ska äta lugnt. Inte gå ut innan man har tuggat ur. Jag sa ju det!!! 

J: - Nu var det inte direkt det som jag hade i åtanke, men ok. Du ska få en chans att äta mer i lugn och ro. Vi ska gå ner till stallet. Där ska du få äta, och sedan ska vi tränsa!

C: - Med godis?

J: - Ja, med godis.

C: - Jag gillar godis! 

J: - Jag har kommit underfund med det..

C: - Du har väl fyllt påsen? Den såg lite halvtom ut igår. Jag gillar inte halvtomt. Jag gillar helfullt!

J: - Lovar att fylla ordentligt!

C: - Du lär dig! Bra! Du har en mycket bra lärare!

J: - Du tycker det va?


C: - Maten i krubban är slut nu? Vart äääääär duuuu????

J: - Här. Fixade bara trickpåsen.

C: - Är den fylld? Mycket nomnom?

J: - Massor med nomnom.

C: - Så! Vad väntar du på?! Fram med tränset!! SLURP!

J: - Oj, men du, svälj inte hela bettet! 

C: - Jag är jeteduktig! Godis fram tack!

J: - Absolut! Du slår mig med häpnad! 

C: - Jag är helt makalös! Jag saknar motstycke. Igen tack. Så att jag får mer godis. Jag gillar godis. 

J: - No, shit..

C: - Inga sarkasmer om jag får be! Var det inte just detta du villle?

J: - Du har rätt. Du är en stjärna. Jag är så glad i dig!

C: - Jag vet. 

J: - Fast nu räcker det för idag. Du kan få ont i magen om du äter mer nomnom nu. Och man ska sluta när det går som bäst. Det är det svåraste i träningen. Att sluta när det går bra..

C: - Vad gör vi nu då? Vi kan ju inte bara stå här?

J: - Nej, men jag såg att Musse stod och väntade i hagen. Vi går dit, så att du får leka lite. 

C: - Jag gillar att leka. Det är nästan lika bra som att äta!


J: - Ses i morgon. Kram på dig!

Av Jossan - 23 december 2012 16:51

Hos Mamsen och papsen. Gissa vem som kom på besök??

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se