himmelskadrommar

Alla inlägg under oktober 2012

Av Jossan - 18 oktober 2012 08:09

Tisdagen den 31/10 kommer hästspecialisten (Tove) ut för att undersöka Q. Jag vill checka av snarast, så att det inte är någon lös benbit som spökar. Eftersom Tove har tillgång till röntgen och att jag då slipper transportera honom till klinik, så valde jag att ta ut henne. Transportera till klinik kanske jag måste göra senare iallafall, men jag behöver åtminstone inte göra det i det första skedet. Fortsättning följer. 


ANNONS
Av Jossan - 18 oktober 2012 07:31

För att boka tid för en kastration, men även för att höra mig för angående den mystiska rörelsestörningen. En veterinär som jag pratade med hade en teori om att en stöt/smäll mot höftknölen kan göra att en flisa lossnar, och sedan kapslas in. Den smällen kanske har gjort honom "ramsned"? Känner att jag vill kolla upp det snarast. Men visst. Det kan röra sig om att han är hovöm, men det tycker jag att han borde uppvisa i skritt och trav även utan rockard? 


Lika bra att kolla. Quimero ska jag ha kvar tills han blir gammal. Punkt. 

ANNONS
Av Jossan - 17 oktober 2012 17:09

Tömkörde Q innan selningen idag. Då rörde han sig obekymrat, men så för vagnen är på så tar han kortare kliv med höger bak. Inte hela tiden, men hyfsat ofta. Nä. Tror att veterinären ska få kolla lite när hon kommer ut. Det kanske är den mystiska knölen som spökar iaf. :/

Av Jossan - 17 oktober 2012 07:16

Postar den nedrans telefonen dubbelt????? :(

Mutter... ( På tal om dåligt morgonhumör... )

Av Jossan - 17 oktober 2012 07:13

Är sängen så varm och gosig på morgonen??

Är man som allra tröttast när klockan ringer?

Har de stora barnen dåligt morgonhumör?

Jag bara undrar, och masar mig sakta upp.. Gäääääääsp...

Av Jossan - 16 oktober 2012 22:19

...med plugg såklart.. För Tor vill jättegärna att jag kommer och besöker hans klass i morgon. Jag ska försöka avsätta ett par timmar till det, men det kräver att jag fixar det mesta till torsdagens diskussion nu istället. Då behöver jag inte stressa i morgon em/kväll. 


Fast det verkar å andra sidan som om jag har lättare att plugga kvällstid. Inte så mycket som stör hemmavid då, och inget annat kvar att göra förutom att sova. Maken säger att akademiker verkar ha ett lätt liv, men då sover han å andra sidan när jag pluggar. Nåja. Tids nog är jag tillbaka i arbetslivet jag med. Av Jossan - 16 oktober 2012 16:22

Jag är en riktig pluggnörd. Men det är ju riktigt roligt! Det gör otroligt mycket att hamna i en bra studiegrupp!! Vi får enormt utbyte av varandra! Dagens arbete har bestått av att diskutera kring ett kapitel runt lek och språk, samt att använda oss av de didaktiska frågorna när vi redogör för kapitlet. 


Tror att vi är på god väg! Vi ska leda en diskussion i klassen på torsdag, men jag tycker att det känns stabilt. Vi får nog ihop det bra!


Ute vid Q så fick han massage idag. Han älskar verkligen massagepadden, och varför inte liksom? Så medan han fick massage så fixade jag med ben, karleder och hovar. Och nej, han har ingen mugg, men jag garderar för att han ska klara sig utan det med, genom att smörja in karlederna med hästsalva när han är torr och ren om dem. Då kommer inte den nedrans fukten åt huden lika lätt när han väl är tillbaka i hagen. 


Bilder från idag:

 

Ååå, nomnomnom.. Det ligger ju PELLETS i springan där luckan brukar sitta!!! Sånt slöseri!!!

Spanar under lugg på bruden utanför..

   

Helllllllluuuuuuuuuuuuuuuuuu!! Pöss?

Besta hestens rumpa. ;)  

Av Jossan - 16 oktober 2012 12:58

När man får en glad gnäggning till svar när man visslar. Finaste lillhästen!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se