himmelskadrommar

Alla inlägg under oktober 2012

Av Jossan - 4 oktober 2012 11:49

Nu är det bara att vänta på svar.. Ojojojoj.. Jag hoppas på godkänt, men vet inte om jag har prickat rätt i min tolkning av uppgiften..


Har varit ute och kollat till Q, som i övrigt får vila helt idag och i morgon. Han var så himla duktig igår och drog så fint, så nu blir nästa satsning av på lördag, och då tror jag att jag får sällis av Vera!   


Sedan blir det ett pass i mitten av nästa vecka, innan vi tar debut framför vagn nästa helg.. Pirrigt! Men han drar de tunga skaklarna så fint, så jag tror inte att han kommer att bry sig nämnvärt om vagnen heller..   


På måndag startar nästa kurs i skolan. Hoppas på ett förträffligt schema då med. Den här gången är det en salstenta, så jag kan inte börja riktigt så snabbt som jag skulle vilja.. Hmmm... Fast det går säkert att förbereda sig väl ändå.. Andra har ju klarat det i långa tider, så varför inte jag..? Men självklart är jag nervös ändå.

Av Jossan - 3 oktober 2012 19:59

Av Jossan - 3 oktober 2012 19:51

Finaste Qusan! Vad du är fantastisk!


Emelie var snäll och följde med mig ut och hjälpte mig att hålla i honom vid selningen idag.    Det är mitt krismoment, eftersom han gärna backar med mig när jag går in bredvid honom = inget vidare när man har en till hälften fastsatt skakelsläpa bakom.. Men med lite hjälp går det finemang. Om ca 10 dagar ska vi testa att dra rockarden, men innan dess blir det två träningar till med släpan.


Men visst är han duktig, min kloka kille? Jag tycker i allafall att han är ett underverk!

Av Jossan - 3 oktober 2012 08:17

Hemma i köket..

 


Markus äter yoghurt med flingor, jag yoghurt med nötter och dricker roiboosthé till det. Dagen kommer att bestå av att fila på mina tentor. För nu har jag två som ska vara klara på fredag. Men jag har inte alls mycket kvar att göra egentligen. Det är finjusteringar som behövs helt enkelt. Och eftersom jag har skickat iväg arbetet till mina studiekamrater nu så hoppas jag på att jag snart får respons. Det är språk och referenser som jag fortfarande är osäker på. Min referenslista fick jag ok:ad igår, men referenserna i den löpande texten är jag inte alls lika säker på. Men jag är inte lika orolig längre iaf.


Q ska få dra skakelsläpan idag en sväng. Jag hoppas att det går lika bra som sist, men man får väl räkna med bakslag också. Lika bra att vara så försiktig som möjligt.


Nu ska jag försöka få iväg Markus till förskolan. Han tycker att det är guld att kunna vara ledig och hemma med mig, och jag försöker att låta honom få ha så mycket ledigt som möjligt. Han blir ju liksom inte liten igen.. Igår var han till och med med mig till skolan, på mitt inbokade möte. Fast det går ju inte att han sitter med mig hela tiden. Det blir inte givande varken för honom eller mig. Fast idag måste han iväg, för jag ska på besök hos min VFUplats när jag har lämnat honom. Spännande! :)

Av Jossan - 3 oktober 2012 00:23

Även filmer som man med skakig hand och taskigt flås har filmat när man ensam har löshoppat sin unghäst. Men kolla. Nu hoppar han till och med stigsprång utan att vara i bommarna! Duktig kille! Det tar sig!!! Vänta bara tills nästa sommar!


 

Av Jossan - 2 oktober 2012 14:25

Har vi mysstund efter en löshoppning.. Massagepadden är på och Q äääääälskar den!

Av Jossan - 1 oktober 2012 13:47

Japp, oktober it is! Ute är det gult, oranget och grönt.. Men inte så mkt vackert rött? Synd.. Vill ta höstbilder med Q, men jag vill ju helst ta dem en fin höstdag. Inte en regnig och grå höstdag..


Hur som helst. På onsdag ska Qusan få dra lite igen. Håll tummarna för att det går lika fint då! Sedan har jag snart en körhäst. Hihi, vad kul!


Om två timmar nu så ska Tor och jag vara på judoträning, och strax efter det ska Maken och Markus vara i stan på handbollsträning. Måndagar är våran aktivaste dag på veckan. Och när aktiviteterna med barnen är klara så måste jag sätta mig och fixa mina utskrifter på arbeten och böcker som jag behöver för skolan. Tonern har iaf kommit nu! Perfekt!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se