himmelskadrommar

Alla inlägg under juli 2012

Av Jossan - 24 juli 2012 23:40

Och fastnade.. Det var länge sedan. Det både känns och märks. Har helt enkelt aldrig tid.

ANNONS
Av Jossan - 24 juli 2012 21:46

Jag har en sådan fantastiskt cool unghäst. Åkte ut till honom runt 17 idag, och han mötte mig i hagen. Tog ut honom genom stora grinden, och gick direkt ner på zonerna för att sedan gå över krångelgärdet. Testade att gå över presenningen även idag, men det var fortfarande lite otäckt.. Tog oss ungefär en minut att våga kliva över idag..   


Sedan tog vi vägen genom vattnet till Hubbo. DET var leeeeskigt! Så Q satsade allt och tog ett JÄTTESPRÅNG rätt ut i vattnet. Landade med ett stort plask mitt i.. Och vet ni! Det var ju riktigt lattjo däri... Plask plask..   


Sedan kom vi till Hubbo. Borstade lite och visiterade honom, innan jag hämtade dagens prövning; Sadeln. Gick in i boxen med den, och han fick nosa. Sedan gav han blanka 17 i den, och jag lade upp den på ryggen och drog den lite fram och tillbaka. Ingen reaktion. Så jag lät sadelgjorden falla ner. Fortfarande ingen reaktion, mer än att han lyssnade lite med ena örat mot sadeln. Så jag tog upp gjorden och spände den, och vet ni: Fortfarande ingen reaktion. Sedan gick jag åt sidan, för att invänta hur han skulle göra när han sedan rörde sig lite. Han gick ngt varv i boxen, åt lite till. Kollade lite vad Bellton gjorde, som just kom tillbaka från en träning. Sedan gick han ett varv till, åt lite och så klev jag in och tog av sadeln. Ja.. Ingen reaktion då heller. Skönt. Han tyckte att det var helt i sin ordning. Ingen skillnad mot tömkörningsgjorden.


Behöver jag säga hur stolt jag är? Han är helt otrolig.


Efter sadeln tog jag ut honom i gången och raspade lite längst fram på tån efter hovis rekommendationer, så att han får lättare med överrullningen. Gick kalas det med, men SHIT vad varmt det var. Svetten rann i ansiktet på mig, och mitt linne var genomsurt.


När allt var klart gick vi tillbaka till lösdriften, och när vi ändå passerade så fick han skutta över stocken en gång, och kliva över presenningen igen. Sedan var vi mer än nöjda för dagen, och det var en stolt och glad unghäst som bockade sig iväg mot grabbarna i hagen när jag släppte honom.


Fin Qsan!

ANNONS
Av Jossan - 24 juli 2012 19:19

Av Jossan - 24 juli 2012 17:24

Till världens bästa :) vi ska dessutom på äventyr.. ;) Heddas gamla flugluva verkar dock ha fått fler ventilationshål än nödvändigt..

Av Jossan - 23 juli 2012 18:10

När jag kom hem från jobbet idag möttes jag av en emlig syn.. Maken har ryggont. Han testade ju på att åka på sin brorsdotters caster board.. Och det gick väl inte helt lysande. Vilket nu resulterar i att han är sängliggandes, och jag fick kasta mig in efter medicamenter av alla de slag. Under tiden fick han ligga på massagebänken med vetekuddar där det gjorde som mest ont, och ha lite heatlotion under det. Alvedon hade vi hemma, så det tvingade jag i honom.


Nu ligger han sedermera i vår säng, har TV:n på och är allmänt ompysslad. Han ser inte alls lika lidande ut längre.. Är jag lurad?


Nej då. Han har ont. Men förhoppningsvis har vi nått en vändpunkt nu iaf. Och kanske har Maken lärt sig att han inte är ngn tonåring längre?   

Av Jossan - 22 juli 2012 20:35

Drabbade mig när vi nästan var hemma. Den kom förmodligen från min nacke/axel, som jag antagligen har överansträngt sista dagarna, och dagens skurning var väl inte heller ngn hit.


Men efter att ha tagit ett par alvedon, druckit vatten och haft en vetekudde på det onda stället (nacken) somnade jag i 15 minuter, och när Maken sen väckte mig var huvudvärken ett minne blott! Tack för det!!! Jag känner mig svävande nu!


Kvällen verkar bli rätt så sval och det blåser som bara den. Är säkert skönt för hästarna, för insekterna är inte lika intensiva då. Q har dock fått sin mammas gamla flugluva på sig idag, och jag log när jag såg hur stora öronen var på den. Han hade flera centimeter till godo, medans den var supertight på Heddan. Undrar hur länge en hästs öron och huvud växer? Jag vet faktiskt inte?


Vet ni?


Av Jossan - 22 juli 2012 12:21

Av Jossan - 22 juli 2012 10:45

Nu blire fika hos bossen!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se