himmelskadrommar

Alla inlägg under juni 2012

Av Jossan - 9 juni 2012 22:21

Måste kanske shapa upp mig? Om alla i stallet ska gå iklädda likadana märkesstövlar (Sorry brudar, jag vill inte.. De är inte alls min stil..) så kanske jag åtminstone borde skaffa mig en ny hjälm, istället för min gamla alá Rusta? Äsch, det är helt enkelt så, att jag inte bryr mig om märken. Bara saker och ting fungerar. Täcken till hästen, ja, då kollar jag märken. Men inte de dyraste, utan de som jag vet med mig har fungerat tidigare. Jag har tex alltid haft tur med Hansbotäckena. Då köper jag helt enkelt sådana.


Hööks täcken är prisvärda, men håller oftast inte för dagsregn. Inte för mig iaf. Men som vintertäcken duger de fint.


MInnesbild från exakt ett år sedan:

 

Av Jossan - 9 juni 2012 19:57

Quimero har blivit kräsen.. Han äter inget längre. Förmodligen för att gräset är så gott, men jag skulle önska att han åt mineraler iaf. Har testat vanliga mineraler i pulverform. Går inte. Pellets, nehepp. Blandat i lusern. Nix. Morötter duger inte heller längre. Så idag testade jag att köpa ett foder som jag egentligen inte alls gillar.. Müsli.. Men bara för att kunna ge en näve tillsammans med mineralerna. Tror ni att det fungerade?   


När jag ändå var in och köpte foder så slog det mig att jag skulle kika om de hade zinklimbandage. Q växer mycket nu, och har varit svampig i benen, och så är han ju fortfarande lite svullen i tåsträckaren, om än mycket mindre. Men zinklimbandage kanske kan göra susen? Jag köpte iaf två lindor, och lindade på Q den ena av dem idag. Nu är det bara att hoppas att det håller sig på benet i 3 dagar.. DET är jag mycket tveksam till.. Q´s mule var helt vit efter att jag satt dit lindan på det ENA benet..

 


Fodret som fick dissen..

 

Kanske lika bra..


Bilder på Q´s nya täcken. Undrar om han får användning för dem någon gång?

         


Familjen och jag har varit på Pizza Hut idag = Glada barn

     


På det stora hela har det varit en MYCKET bra dag. Jag önskar bara att Heddan inte hade låtit nedärva sin kräsenhet..


På tal om Heddan så tog jag idag fram den bit av hennes svans som jag klippte av som minne.. Jag har inte orkat innan.. Men idag blev den tvättad och flätad. Sedan satt jag med flätorna (3 stycken) i handen och grät en skvätt på vår trapp. Hon kändes så nära, men så ändå så långt bort..


Vackra svarta vän. I mina tankar finns du alltid. Jag saknar dig.

     

Av Jossan - 8 juni 2012 22:01

 

Tanken är väl att åtminstone läsa dem. Har ögnat igenom dem nu, och måste säga att den ena tilltalar mig låååååångt mer än dem andra.. Men eftersom jag gärna läser en hel del böcker, så är dessa ett välkommet tillskott i samlingen. Kanske borde lägga in några av mina favvisar med?


Den här är helt fantastisk. Både om man har en unghäst och inte. den har mycket tips och råd från veterinärer, handlar en hel del om träningsfysiologi och man får massor med tips för att få en hållbar häst.

Kyras bok är ett kapitel för sig. Man kan faktiskt känna in hennes resonemang kring ridningen, och hon förklarar så att en vanlig svensson förstår!

  


Jag gillar många av Montys lösningar, och även om jag inte köper allt, så är det en bra bok!

  


Den här boken står det mycket bra i. Jag är ett stort fan av att massera och knåda mina hästar, och i den här är det enkla övningar och tydliga bilder.

  


Ytterligare en bok om att hantera hästar. Man kan aldrig lära sig nog. Står mycket klokt i boken, och klart läsvärd. Även för den som inte har hanterat så mycket häst i sina dagar.

   


Det var några.. Jag har mååånga fler..


Några hoppböcker.. VÄLLÄSTA!!


   


Den här är välläst den med!

 


Ja, finns en hel del till.. Bra som dåliga.. Slitna och hyfsat nya..


Den här lästes flitigt innan fölningen:

 


Likaså denna:

 Vilka böcker skulle DU rekommendera?? Jag har gärna mycket i min bokhylla och tar gladeligen emot tips!  

Av Jossan - 8 juni 2012 20:01

För Q´s fine pappa i helgen; Galope P befinner sig just nu i Norge för att delta i det Norska championatet. Hoppas på en succé!!


 


Av Jossan - 8 juni 2012 19:56

           


Åh, vad jag tycker galet mycket om den här hästen.


Idag fungerade det toppen att ta honom på lina i bägge varv. Vi tränade även in ett kommando för att backa, men det ska vi fortsätta att befästa i någon vecka, innan jag tror att han klurar ut koden helt. Hade tänkt promenera med honom, men han var lite ömfotad på gruset sedan verkningen i onsdags, så jag avvaktar ett par dagar. Vi har ju ingen brådska.   


Klurar på att lastträna på söndag igen. Vore mycket nyttigt att fortsätta, även om vi inte har planerat att åka någonstans.

Av Jossan - 8 juni 2012 19:44

Bara för att påvisa hur mycket som faktiskt händer med Q fortfarande..

 Här är ett kort taget i april:

 

Och här har vi ett från veckan, ca 1½ månad mellan korten..

 


Av Jossan - 8 juni 2012 15:34

Testade ju Q´san nu, för att veta om han behöver ännu en dos maskmedel nu. Men han var alltså helt nollad! Så nu blir det ingen avmaskning förrän till hösten, efter nästa test.


Det är så himla skönt att veta hur hästen ligger till i maskstatus, så att man slipper maska av i onödan.

 

Av Jossan - 6 juni 2012 21:16

Resultat: 154 fram, 156 bak. 2 cm´s höjning på en vecka.Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se