himmelskadrommar

Alla inlägg under februari 2012

Av Jossan - 5 februari 2012 23:45


Ja.. Ungefär så här kommer väl Heddans vecka att se ut..

 
ANNONS
Av Jossan - 5 februari 2012 21:50

Benlindorna är tvättade, mina stallkläder hänger på tork. Jag klurar på vad jag ska ha på fötterna i morgon, men det lutar åt mina vinterstövlar trots allt: Jag vill ju inte frysa om fossingarna..


Heddan ska få massage innan träningen, och när vi är klara vid Hubbo så rider jag upp till Näs. Shit pommes frites.. Hur ska detta gå?? Hoppas, hoppas, hoppas att hon visar sig från sin bästa sida nu bara.. Och att han har lite bra tips att komma med till mig. Det är ju snarare jag än hon som behöver detta, egentligen.. 


     

Hoppas på att kunna få lite kul bilder och ev film i morgon, har ju både bästa Moa och bästa Emelie med mig som support!    

   

ANNONS
Av Jossan - 5 februari 2012 18:44

På att ta på Heddan de nya grejerna som jag köpte redan nu.. Men varför sabba det nya schabraken redan nu, när hon inte ska ha luvorna förrän insekterna kommer..


Fast ett par rosa benlindor kanske borde inskaffas? Till schabraken och strykkapporna?


        


Så mkt grejer som jag har shoppat nu har jag nog aldrig för shoppat på så kort tid.. Nu inväntar jag bara schabrak och regntäcke, sedan är allt klart för att möta våren.

Av Jossan - 5 februari 2012 14:55

Jag är oftast inte sur. Inte så att det märks för andra, för oftast så kan jag resonera bort min surhet; Tänka att det nog inte var meningen, det var oavsiktligt osv. Och för det mesta kan jag rycka på axlarna och känna att vad gör det om 100 år?


Fast så kommer man till den där punkten; Surpunkten.. När överslaget till arg är väldigt nära.. Det händer inte så ofta bland andra, oftare med dem som jag bor med. De sista säger att jag är läskig när jag är arg.. Det är jag kanske? Fast det kanske är för att jag mest skrattar och säger ja, tack och amen till det mesta? Det blir alltså en väldig kontrast när jag säger nej, mer än när någon som ofta säger nej, säger nej.


Den sista tiden har jag varit trött. Det har varit mycket hemma, många sjuka på jobbet, hästarna tar sin tid och så finns det fler som vill ha "sin del av kakan". Jag hinner inte allt, utan har fått börja att säga nej. Och insett att det faktiskt känns helt ok.. För jag mår lite bättre då.


Igår i stallet blev jag sur, för jag avskyr när materiella ting sabbar ens planering. Materiella ting ska bara fungera; De är det sista man ska behöva bekymra sig om. Men visst, ibland strejkar bilen, datorn, telefonen och you name it.. Det är VÄLDIGT IRRITERANDE!! Så jag var inte arg på någon, men jag var SUR. Sur på omständigheterna, inte på ngn person. Men jag kan tänka mig att det pratas om det nu i efterhand. Om hur arg Jossan var.


Hur som helst. Jag är på hugget just nu. Det kan vara vädret, dålig sömn, sabbade rutiner eller vad 17 som helst som har gjort det. Det kommer att gå över, men tills det har gått över så är det lite minerat område liksom. Jag kan inte lyssna riktigt på den där lilla rösten som säger: -Var tyst min mun så får du godis.. Utan är det något som trycker mig så kommer det ut nu.


Evil bitch Jossan kombinerar häxan Surtant rätt så bra, helt enkelt.  Men molnen som skuggar solen drar nog snart förbi igen!   Av Jossan - 5 februari 2012 14:29

Vaknade av att Tor ropade från sitt rum tidigt i morse: -Mamma! Jag har kräkits i sängen..Snyft snyft..


Alltså.. Jippie..   Jag tycker så synd om honom, samtidigt som hela min mage vrider sig, för jag tycker att det är så hopplöst när de gör det i sängen.. Precis allt måste tas bort och tvättas.. Madrasser, lakan, örngott och påslakan. Ibland även det som är i dessa. Men nu är snart allt tvättat iaf..


Tillsammans så klarade vi det snabbt, Maken och jag, och efter det så tog jag vakten av Tor, och Maken fick lägga sig bredvid Markus i hans rum. Tor sov faktiskt ganska lugnt till kl 9:20, då kräktes han igen. Och en gång till efter någon timme.. Men efter det så har han "bara" haft lite ont i magen, och nu verkar han få behålla vätska, så vi ska strax testa med ngt fast med. Men det blir således VAB för mig i morgon.. Och Markus missade barnkalaset idag, och sin fotbollsträning. Inte populärt kan jag lova..  


Heddan har jag också hunnit med att fixa nu på morgonen. För henne stod tömkörning på schemat, och jag ville testa det raka bettet igen, för jag har fått för mig att det är det som stör henne, vilket ju är konstigt, för det ska ju vara bland det snällaste som man kan ha i en hästmun?? Hur som helst, det gick lite bättre idag än vad jag hade hoppats på rent bettmässigt, bara ibland som hon övertar hjälperna och rycker och knycker i bettet. Hon bär sig mera på det raka med, så jag tror att det blir jobbigt för henne. Körde med massagepadden både innan och efter passet, och hon kändes jättefin i ryggen. Ska tvätta de vita benlindorna inför i morgon, Heddan är redan uppiffad, så på henne blir det bara vanlig borstning i morgon. Jag behövde bara ta ur flätorna och spraya lite foxfire i manen, så såg den fin ut. Jättefin faktiskt.. För den har inte slitits ett dugg av halstäcket tack vara flätorna!  


Rent omdömesmässigt så var väl passet idag ganska ordinärt. Det gick varken riktigt bra eller dåligt. Hon var riktigt fin i ena varvet och ngt sämre i andra. Hon kortar sig gärna i traven nu, men jag skulle önska lite mera power i bak, vilket hon inte riktigt bjöd på idag. (Annat än i övergångarna.) Men för en månad sedan kunde hon knappt korta sig alls, och nu går det helt plötsligt ganska lätt! Det har hänt en hel del på de här knappt två månaderna som hon har varit på stall!


Men det har det gjort med Q med! Var dit nu, och han kommer direkt man ropar. Han har vuxit ytterligare, och blivit lite hårigare, och gått upp i vikt lite. Positivt! Han fick sina mineraler och lusern, jag kliade lite på honom och intygade att han fortfarande är väääääärldeeeeeeens finaste och bästa hingstkotte, och så fick han gå in till de andra boysen igen. Mitt fyrbenta hjärta!   

Av Jossan - 4 februari 2012 16:20

Och idag sken ju faktiskt solen, fast det var ryyyysligt kallt om nosen!


Jag klädde på mig allt som gick, tog med värmepåsar att ha i skorna, huvudbonader att ha under hjälmen, och så byltade jag på Heddan grejer med. Och så gav vi oss ut på en rejäl tur. Vi blev dock ensamma, det är ingen som vågar hänga med oss ut.  

14,04 km blev dagens ridtur, som avverkades på runt 2 timmar. Mycket skritt och mycket trav, ja, och så en liten galopp. Hon kändes ren och fin, men hon är superpigg! Och helst vill hon galoppera hela tiden.. Nåja. Förhoppningsvis så kommer hon att få göra av med lite energi på måndag om inte annat..


Det känns iaf bra i själen att få till en riktigt lång tur varenda helg, för hon behöver verkligen röra på sig! Och innan nästa långtur så ska hovis ha varit ut med, och trimmat de där hovarna som har vuxit som ogräs den sista tiden. Synd att han inte hinner ut innan måndagen bara, det kanske hade underlättat överrullningen. Men till nästa tömkörningssväng så ska hon inte ha hunnit växa lika mycket, för dit är det bara ca 4 veckor.


I morgon står tömkörning på schemat, och så ska hon få sig en REJÄL duvning med massagepadden. Och så ska hon trimmas snygg till måndagen med.      

Av Jossan - 3 februari 2012 23:51

Jäkla Allo.. Du får inte lägga ut Jossan-humor grejer på fejjan!! Nu sitter jag här som ett freak och hysterifnissar i min ensamhet i köket!!! (Maken ligger med hörlurar i vardagsrummet och kan inte skratta med längre..)


Vad vi skrattar åt? Hehehe...


Jo, Allo hade beställt pizza från Onlinepizza. Den dröjde dock lite, och därför började Allo snoka lite i pizzerians recensioner.. Och fann detta:

Från recensionen:
2011-12-09 Helhet: 1 Kvalitet: 1 Utkörning: 3

Vi slog på stort och köpte två Biff a'la Mexicana. Köttet var segt och stripsen väldigt tråkiga. Brödpåsen som vi fick med var fylld av vidbrända bröd, att man överhuvudtaget kör ut bränt bröd när påsen är genomskinlig så... att det syns direkt förvånar mig. En stor besvikelse. Jag vill tillägga att tidigare ordrar med andra rätter har varit till belåtenhet, så de får fler chanser från mig i hopp om att detta inte är ett nytt mönster.
-
Restaurangens svar: vi ber om ursäkt .jag är också besviken över att du var inte nöjd. felen var på våra nye kok som fick spark + en gorka mellan skinkor MVH:MEXICO


Behöver jag säga att jag är som en urkramad disktrasa nu av allt fniss och skratt??

Av Jossan - 3 februari 2012 20:03

Eller så kan man kalla det för hemmaspa.. Jag har iaf ägnat mitt hår och mitt ansikte lite extra omsorg ikväll.. Och så tog jag fram min gamla vän sedan ett år tillbaka.. nämligen:

Jag älskar att slippa kladda med vax, och hyvel på benen går fetbort.. Avskyr stubb.. Och med den här håller sig ju resultatet betydligt längre än med en hyvel!


Lite permanentfärg på brynen sedan jag hade peelat ansiktet, och vips, ett nytt jag!  Eller iaf ett ngt fräschare jag.. Nu kan helgen få starta!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se