himmelskadrommar

Alla inlägg under februari 2012

Av Jossan - 17 februari 2012 07:29

 


Kollar på mitt uppgjorda schema, och inser att jag egentligen skulle ha klättrat igår, men när underlaget ääääntligen tillåter galopp, då måste man ju utnyttja det faktumet.. Idag blir det dock en vilodag, med massage och pyssel istället. Allt för att hon ska må som den prinsessa som hon ju faktiskt är! När jag tömkör på söndag så hoppas jag att det kommer att gå att göra några galoppfattningar på en stor volt med. Igår fick jag ju till fattningar i svåra varvet uppsuttet, och utan stress hos damen, men sedan så faller hon ju inåt, så den behöver ju stärkas massor.


Helst så skulle jag vilja ha småhinder och bommar att fuska fram den över, så att hon får hjälp med rytm och takt redan från skratch, men vi får ta det om ett par månader. Igår slog det mig att det är första gången på snrat 2 år som vi galopperade så mycket som vi gjorde igår.. Tänk vad tiden går fort?? Heddan har ju faktiskt varit min i över 3 år nu. Tre mycket lärorika år! Jag har minsann fått tänka över min ridning både en och två och hundra gånger.. Men nu så känner jag egentligen att vi skulle ta och börja att träna för en instruktör igen snart. Fast det får nog vänta tills tömkörningen är slut för säsongen. En sak i taget, så att det inte slår slint.. (Varken för mig eller för Heddan, eller för plånboken heller för den delen.. Har haft spenderarbyxorna på lite för länge nu! Skärpning!! Nästa månad och 5 stycken framåt blir det shoppingförbud på hästgrejer.)


Nu ska det fixas för veckans sista dag på jobbet, som ju självklart är en stängning. Men efter kl 17:30 ikväll, då är det heeeeelg!!



Av Jossan - 16 februari 2012 21:34

Men bara för att jag har jobbat så. Becka och jag skulle rida ut idag, och galoppera intervaller med bruntokhäst (Såg du Becka!!! Jag skrev inte ORANGE!! Jag skrev brun!! Snällt va!!  ) och svarttokhäst. Vi började med att skritta en bit på zonerna. Sedan blev det en bit trav. Och så testade vi galopp. Gick helt ok. Vi skrittade en bit, vände och skulle galoppera tillbaka. Dessan hinner iväg innan Heddan, som för tillfället ägnar sig åt sidvärters studier av elstängslet strax bredvid oss.. Sedan ser hon Dessan lååångt framför, och   , så var vi iväg.. Dock hade jag inte riktigt koll på läget i just den stunden, för jag red med dubbla tyglar till kapson och det raka bettet, och när jag tog i henne så satte hon bara baken in under sig, men spurtade på ännu mer. På sidan av oss ser jag en massa lysande ögon som snabbt närmar sig, Becka verkar helt oberörd; Had hon ens sett dem??


-Becka, vi får sällskap, ropar jag. Och ungefär då så ser Becka alla unghingstarna som kommer upp jämsides med henne i full galopp. Wroom wroom, sa Dessan och Heddan.. (Hingstarna var ju i sin hage, och de ville faktiskt också busa lite.) Ungefär då ropar jag till Becka igen; - Jag har ett litet problem.. Heddans stopp fungerar inte?!?! Och det verkade inte Dessans heller göra.. Men efter bara några meter till, så fungerade visst stoppen på damerna igen, fast, så där får de ju inte göra! Så det blev ett par galoppsträckor till, och vad Heddan var fin på slutet! Dessan såg också fin ut, me´n vi fick ju verkligen jobba för det, Becka och jag. Tror att vi var ute i 2 timmar totalt.. En boot kort blev jag med.. Trots att jag plockade upp den och satte den på plats en gång, så lyckades hon tappa den igen.. Tur att jag har ett extra par..

Unghingstarna tröttnade snabbt på oss, och stod bara vid staketet och kollade när vi intervallade. Jag stannade och ropade till Q: Beeeeeeeebiiiiseeeen, och då gnäggade han genast till svar.. Åh, mitt fyrbenta hjärta!!  


Heddan fick massage och stretching efter passet, men hon verkade mer än nöjd. Och jag var strålande glad. 4 fina fattningar tog hon på stor volt i slutet av passet, samt två i sitt svåra varv. (De bryr jag mig inte så mkt om hur hon tar, bara hon alls tar dem. Men det kändes bättre än på länge!)


Nu ska hon få softa i hagen i morgon, men få massage på kvällen igen, och så ska vi ut på tur på lördag igen, fast då ska Vera rida. Och jag har fått äran att låna Teitur! (Tack Jennie och Paulina!!) Nu hoppas vi bara på bra väder.

Av Jossan - 16 februari 2012 05:44

Från allt igår. Kom hem från jobbet, somnade i soffan.. Satt med barnen och kollade på tv:n resten av deras vakna tid, och gosades riktigt. Efter att barnen hade somnat så satte jag mig vid datorn, men jag orkade inte blogga.. Och jag hade ju inte mkt att skriva heller, eller hur??


Ikväll ska jag ut med Heddan och testa nya snön. Men innan dess ska jag agera frissa åt syrran, och allra först jobba.

Av Jossan - 14 februari 2012 19:04

Inget roligt att bränna pengar på sadlar igen.. Men eftersom hon ändrar sig så mkt så har jag ju liksom inte haft ngt val.. Bara att hoppas att Q-fisen kan ha samma sadlar sedan.. Annars vet jag ju vad som väntar om 2 år..


Sadeln är iaf betald, och ska komma i nästa vecka om allt går som det ska.


Sedan är det bara att invänta hoppmöjligheter!   

Av Jossan - 14 februari 2012 18:00

Åh, det var så roligt!! Hon gick så himla bra efter uppvärmningen!! Först så var hovis ute, och som jag misstänkte så kunde han ta massor! Lite skillnad mot sist!


Nu har vi ingen ny date förrän den 12 april.. Shit, då är det ju full vår ju! Och på tal om vår så fick Heddan bli av med sitt vintertäcke idag. Hon har ju faktiskt fått lite päls nu sedan vi klippte henne i mitten av december, och det har blivit betydligt varmare de sista dagarna. Så nu så kom det nya täcket väl till pass. Halvhalsen kändes bra den med, för då blir hon ju inte lika kall som om hon vore helt utan. Vintertäcket stoppar vi förhoppningsfullt undan till nästa vinter.. (Torsdagsnatten ska ju vara kall, men då står de ju inne, och hon har ju faktiskt dubbla täcken på sig ute, ett 150 grams innetäcke och ett 100 grams utetäcke. Det borde hon ju klara ett par timmars kyla på.)


Märkte idag att hon har börjat att fälla lite med. Några få strån släppte när jag kliade henne på ryggfileerna, det är ett vårtecken!!   


Men om jag skulle ta och återgå till ridpasset, så red jag med en dressyrpinne idag för första gången på länge. Och tänk så lätt allt blir då! När man bara kan lägga pinnen mot ett bakben eller en bog, och känna hur hästen förstår vad man menar! Idag arbetade vi mycket med ställning och övergångar. Så lätt som hon har för att samla sig i trav nu, det har hon aldrig förr haft! Hon gör kanonfina övergångar till trav från skritt, och helt ok övergångar till skritt från trav. Och dessutom så gjorde hon två jättefina skänkelvikningar i trav undan högerskänkel idag, och sista försöket undan vänster skänkel blev klockrent och kändes jättefint!!   


Hon har börjat att acceptera det nya bettet nu, med viss hjälp av ridkapsonen. Dvs, jag startar med att rida på kapsonen, och håller endast det raka bettet på yyyyytterst lös hand.. När hon börjar att värmas upp, så övergår jag mer och mer till det raka bettet, och lättar massor på kapsonen istället, och tadam, en mycket nöjd häst! Och vad roligt det är att rida då!!!! Jag sken ikapp med solen när jag satt där och travade på min fina häst och allt bara flöt på!!  


Nu ska vi se vad ET:n säger på söndag, om hon kan utföra större underverk, så att även galoppfattningarna bara blir sådär kalasfina sedan.. Eller så måste man kanske byta ut kacket i sadeln då med..   

Av Jossan - 14 februari 2012 16:38

Och i mitt fall innebär våren en massa arbete i paddan så fort bommarna kommer tillbaka. Jag sitter och söker efter massor med bomövningar som kan stärka Heddan i hennes galopp, och jag har minsann funnit en hel del. Tillsammans med mitt gamla hopphäfte med övningar från när jag var aktiv med Lillen, så utgör de grunden i våran satsning mot att komma igång som allroundekipage.   


Nu längtar jag efter sommaren!!! (Fast jag tycker att vinterna är helt ok den med, nu när det inte är fullt så kallt längre. Mer snö inatt, och det kommer att innebära att det blir galoppvänligt på zonerna om jag har tur!)


Av Jossan - 13 februari 2012 20:39

Om ingen insjuknar i natt eller i morgon så kan vi köra vanlig vardag igen på onsdag! I morgon får jag dock ta med mig diverse barn (Om de inte fixar att vara ensamma en stund) till stallet för att träffa hovslagaren. Heddan är så förskräckligt lång i sina bakhovar nu, och de behöver verkligen fixas till. (Det har ju skitit sig med hovslagarbesöken, vi tog en extra vecka från början, för att det var dåligt med tider veckan innan, sedan växte hennes fossingar som ogräs, och sedan kom hovslagaren, men PRECIS när han skulle börja så ringer hans granne och säger att hans topphäst går halt i hagen. Jag förstår honom mkt väl att han stack iväg, ögonakrök..) Nu blir det iaf av i morgon, tack o lov för det.


Sedan är det ET besök på söndag, och så blir det ett veterinärbesök om en vecka, både Heddan och Q ska få sina sprutor då.. Det kostar på att ha hästar minsann..


Men sedan är det bara en spruta kvar för Q, och den får han efter sommaren.

Av Jossan - 13 februari 2012 16:10

Ja, jag blev av med min häst idag.. Det var en som har frågat länge om att få rida, som jag överlät ridningen till. Iklädd overall, hockeyhjälm och fodrade stövlar så red Markus ett varv runt skogen vid Hubbo. Med mig som fotvandrare givetvis.. Men jag ska också erkänna att så fort han hade hoppat av hästen så ledsnade han på allt vad stall hette.. Och då blev hans mamma gruvligt irriterad..


Markus ena öga är irriterat, men vi tvättar för fullt, och han blir inte direkt sämre av att vara i stallet, så jag kunde lika gärna ta med honom dagtid, och slippa stressa på kvällen. Rasmus och Tor stannade hemma och mös, Rasmus är ett helt annat barn efter en hel natts sömn. Igår lät han bara när han ville ha hjälp att tömma hinken..


Nu kom dock Maken hem och känner sig risig i magen.. HOPPAS VERKLIGEN att han är sympatisjuk, för nu får det baskingen vara nog!! Så för att motverka att ngt mer ska få fäste så skålar vi i ren Proviva, tar magdroppar och ber till de högre makterna.. Igen...

 


Skål!


Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

 



 

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 



Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards