himmelskadrommar

Alla inlägg under maj 2011

Av Jossan - 4 maj 2011 07:40

..Och jag njuter ännu av frukosten här hemma. Småkillarna sover, och Rasmus ska strax bege sig till skolan.


Jag surfade in på Sara´s hemsida, och såg hennes nya fina bilder på Galope. Han ska till Åstorp på "MORFOLOGISKT CHAMPIONAT FÖR PURA RAZA ESPAÑOLA" nu i helgen som kommer. Hade det bara varit lite närmare, och hade inte Heddan varit så nära att föla, så skulle jag nog ha åkt och kikat. Lite för att fjolårets tävlingar på Strömsholm i år istället ska hållas på Grevagården. Men, i och för sig.. Det är inte långt dit heller egentligen..

Sara på Galope P, bilden finns tillsammans med flera andra på Pepinos blogg: http://pepinopre.bloggplatsen.se


Men innan ngt Grevagården så ska iaf Heddan ha fått tillökning. Snart dags att börja övernatta i husvagnen.. Jag säger bara det.. Tur att jag börjar tidigast kl 9 om dagarna.. Jag hinner hem och duscha innan jobbet..

Av Jossan - 3 maj 2011 21:03

där i och för sig barnen sov halva dagen, eller iaf till 10:00, så var det riktigt skönt att åka iväg och borsta på Heddan nu ikväll. Hon verkade inte heller misstycka. Stod alldeles stilla och njöt, medans den sista vinterpälsen (hoppas jag) föll av. Fölis sparkar stundtals, men sedan kan det vara långa stunder av stiltje. Jag inbillar mig att den sover en lur då. :)


Benet som hon var svullen i igår var idag helt som vanligt, inget svullet alls, svalt och fint. Så vi testar utan linda tills i morgon.


Nu ska jag insupa en kopp vaniljthé, och sedan lägga mig och läsa i sängen. Hoppas att Markus är ännu bättre i morgon, jag hoppas nämligen på att kunna jobba på fredag, men då måste han börja släppa skorporna på kopporna nu...


Natti!

Av Jossan - 3 maj 2011 08:04

För barnen sover.. (Utom Rasmus som har gått till skolan.) Så jag sitter och läser "Att bli med föl", kapitlet om fölning.


Självklart så förbereder jag mig för det värsta, eftersom det är så jag är, och kollade upp hur man hittar Ammajouren via nätet. Måste säga att jag blir både imponerad och lite ledsen när jag läser på den. Imponerad blir jag över att den verkar fungera så bra. Ledsen blir jag över att det fanns så många ammor.. Det betyder ju att massor med småfölisar inte klarat sig..Hur som helst, här är länken till föl och ammajouren:

http://www.asvt.se/page53584.php

Av Jossan - 2 maj 2011 21:11

Inte så mycket att tala om, men för all del, visst kan jag dela med mig.


Jobbade, vi hade en del att ta tag i ang kommande händelser, och jag tror att jag är förberedd nu. Kommande dagar blir det jag som vabar, och Maken som jobbar.


Familjeläkaren kunde inte utröna vad det är som Markus lider av. Svin- eller vattkoppor, men det ser inte ut som ngt av det riktigt, och en allergisk reaktion som en bonus. Vi har iaf fått salva som tar bort den värsta plågan.


I min familj har vi drabbats av de mest konstiga sjukdomar.. Men likväl har vi haft dem. För 10 år sedan fick vi TBC. Nästan hela släkten, innan ngn kom på vad det var.. Och för snart 20 år sedan drabbades en i familjen av Sydenhams korea, chorea minor, ofrivilliga hastiga rörelser som kan uppträda vid reumatisk feber då denna vållat inflammation i hjärnan.


Så man väntar ju bara nu.. Vad ska hända härnäst?


Heddan var lite tjock i ett bakben idag. Jag lindade om, så får vi se om det blir bättre tills i morgon. I övrigt så sparkade fölis så att både Moa och Becka fick känna. Bara 20 dagar kvar nu. Spännande! Och det ser ut som om jag kommer att få full husvagn.. (Tror de att det är ngt kollo va?!?!?!  Haha, nää, det är ju trevligt med sällskap!)


Nu ska jag dricka lite thé och värma mig, sedan blir det sängen. Bäst att passa på att sova nu, för snart blir det till att kolla häst en gång i halvtimmen.

Av Jossan - 1 maj 2011 16:51

För nu har jag städat ur även den andra delen av fölboxen, dvs den del där min gris till häst redan står.. Det var foderrester och bajsavtryck, eftersom hon gäärna står tryckt mot väggen när hon uträttar sina behov. Fy snuskingen vad det satt! Men nu är det rent! Visst, jag ska torka rent det en gång till innan fölning, men då lär det gå som ett rinnande vatten. Nu var det ju iaf 5 månaders smuts som satt där. (Jag skurade av snabbt i november.)


Jaha.. Och nu då? Fölväskan är inköpt, ja har kollat på filmen flera gånger, läst boken, microlax är tillfört i fölväskan, boxen är desinficerad, fölalarmet ska kollas av, men jag tror att det är fit for fight. Jag har en husvagn att sova i (som om jag skulle kunna sova..) och hästen verkar må bra.


Jo, halm förstås. Det ska jag hämta i veckan.


Sedan är det bara att vänta... 21 dagar kvar nu.. Shiiiiiiiit... Jag är supernervös..

Av Jossan - 1 maj 2011 13:43

De kliar, ngr värker. De blir fler och fler...

                     

Av Jossan - 1 maj 2011 12:27

       

Inte ser hon speciellt tjock ut? Jag tror att hon kommer att återfå normal form väldigt fort efter fölning.


De här bilderna är dockk ngn vecka gamla, det är från innan sladdning av hagar, och innan hagbytet. Man ser att björkarna inte börjat sin infernaliska blomning än...

 
Av Jossan - 1 maj 2011 12:24

Det som ser ut som svinkoppor..
  vattkoppsbenen..?

Och hans stackars ansikte..
 


Min lille prins.. Jag lider så med dig...

 

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se