himmelskadrommar

Alla inlägg under maj 2011

Av Jossan - 22 maj 2011 21:55

För idag skulle ju fölis ha kommit!!  


Men hon verkar må superbra. Hon är mindre svullen i benen, och testet visar att det är mer än 12 timmar kvar till föl. Så jag ska kolla henne igen om några timmar. Men nu hoppas jag att hon kniper till nästa helg, om jag får vara ärlig. För jag vill ha tid att verkligen ägna mig åt dem första dagarna. Inte behöva åka emellan så mkt. Även om jag vet att det finns andra som har koll när jag åker..


Hon äter för fulla muggar, så hon kanske laddar ordentligt inför fölningen iaf.


Av Jossan - 22 maj 2011 14:04

Så måste jag ju uppdatera här, så att ni får veta att: Heddan inte har fölat..  


Allt är jättelugnt, och jag tror inte att det blir ngt i natt heller. Synd.. För jag hade trott att den skulle få dela sin birthday med Vera..


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VERA!!!!! Önskar iaf Heddan och jag. Vi saknar dig! 

Av Jossan - 20 maj 2011 22:22

Läget är helt lugnt, så Moa och jag bestämde oss för att åka hem och sova, och åka ut tidigt i morgon bitti och kolla om det blivit ngn förändring då. Mjölk/kalktestet visar samma resultat, och hon åt lugnt.


Fölis sprattlade en hel del i kväll, så den verkar må gott därinne.


Vi får se vad morgondagen har att utvisa.Av Jossan - 20 maj 2011 14:12

Pratade med Annika idag på lunchen. Och Heddan hade varit helt cool på morgonen. Men, jag såg att hon sparat massor med hö, och hon hade inte ätit upp sin kli och betforröra. Mycket mindre träck i boxen och i hagen med, men hon verkar inte ha varit orolig, och magen brummar och låter för fulla muggar. Så jag tror inte att hon har ngn kolikkänning. Gräs äter hon gladeligen, dock.


Åker ut dit med full mundering ikväll, men jag vete 17 om det är dags än.. Verkar det vara lugnt så åker jag nog hem och sover hemma. Men innan jag avgör det så ska jag köra ett kalktest.

Av Jossan - 20 maj 2011 11:13

Fick sms från Åse för ngn timme sedan. Allt var lugnt i stallet, så jag sköt en stund på mitt besök. Rasmus slutar skolan nu kl 12, och då vill Tor vara hemma hos honom, medans jag och Markus åker och besöker Heddan. Har jag dessutom riktig tur, så somnar Markus på vägen ut dit.


Tänkte på min dröm i natt.. Många pratar om att de drömmer så konstigt när de är gravida.. Det har aldrig jag gjort.. Men uppenbarligen ska jag göra det nu? Vad kan jag skylla på?  Att jag sympatiserar med hästen? Jag är skum, jag inser det..

Av Jossan - 20 maj 2011 08:05

Vaknade säkert 5 gånger under natten, och varenda gång kollade jag på klockan och undrade; Är det inte morgon snart?


När jag väl sov så drömde jag om fölningen.. Och Heddan födde faktiskt en avkomma i natt i mina drömmar.. En albinofärgad kanin, med en varböld på nosen..


Helt sjukt.. Jag var alldeles svettig när jag vaknade.. Ochjag var definitivt inte utvilad.


Ska ut till Heddan och kolla henne nu alldeles strax, bara jag har fått upp Tor ur sängen. Bara 2 dagar kvar till BF nu.. Jag är snart ett vrak..

Av Jossan - 19 maj 2011 14:17

Jag tror inte att det blir ngt idag heller, läget är ganska oförändrat sedan igår. Men jag har som sagt väskan packad, och skulle hon visa ngt i kväll så sover jag kvar på stört.


Framskorna har jag iaf plockat av nu. Och det känns bra! (Fast jag måste säga att det är ett mickel utan dess like att få av skor som sitter väl..)

Av Jossan - 19 maj 2011 08:29

För idag ryker framskorna med.


Är på väg ut nu, uppdaterar senare. Tack och lov så hade jag redan min mamma inbokad på em idag. För barnen gillar inte riktigt att fölvaka.. 


Nej, time to go.  

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se