himmelskadrommar

Alla inlägg under juli 2010

Av Jossan - 16 juli 2010 22:54

Den konsten ä'r jag duktig i.. kom ut til stallet i går morse, och då visade Heddan tecken på brunst mot ponnyvalacken i stallet. SKITSKITSKITSKIT... Ringde till Hans och han tyckte att vi skulle komma in för säkerhets skull. Men vi fick tid kl 17.30, och klockan var ju bara 9 när jag ringde.. Satt som på nålar till klockan 15.30, när jag kunde åka ut o lasta henne.


Var på plats en kvart tidigt, det är tur att hon är så himla coll med att åka transport. Hans tog in henne och kollade, men, JAG HADE FEL!!! Himmel, att det kan vara så skönt att ha fel!!!


Såg fyra vita ben, en bred bläs och en liten snopp.. Snygg skimmelhingst, kommer nog om ngn vecka.    (Eller om knappt ett år, som mörkbrunt sto?) Känns iaf bra att ha kollat en extra gång, så att jag inte nonchalerade det och det sedan hade det varit en riktig brunst, det börjar ju bli så sent i säsongen.


Sedan fick jag en fin komplimang med.  

Att Heddan var ett av de finaste ston de haft där.. Det är väl bara att tacka och ta emot. Jag vet att jag har ett otroligt sto, med bra temperament, arbetsvilja och att hon är fin och blank i sin päls, men det är alltid roligt att få höra det ifrån andra, det blir liksom ett kvitto på sitt arbete. Speciellt när det kommer från etablerat duktiga människor, då känns det extra bra i "hästägarhjärtat".


Hoppas bara att hennes fölis blir lika trevlig, men den kommer ju att ha ett bra påbrå i det fallet, så jag tror att det kommer att bli en riktig darling!


Jag inser med allt detta, att det är tio gånger värre att vänta föl, än att själv vänta barn. Det är så mycket svårare att ta beslut för ngn annan, samt att tyda tecknen.


Man lärt så länge man lever.


// Jossan, ännu novis..

ANNONS
Av Jossan - 14 juli 2010 23:25

Jag har mått dåligt över Heddan i flera dagar.. Hon blev ju bra efter att Pelle hade varit ut, men i förrgår så haltade hon, igen, samma hov.. åååååååh...


Jag ringde således veterinären IGEN.. Men han tyckte att vi skulle avvakta ett par dagar till, men tempa henne dagligen för att se så att hon inte får smärtfeber. I så fall måste vi in direkt.


Men så kom jag ut i kväll till stallet, och!!! Heddan var ohalt i skritt och trav igen!! Ohtackohtackohtack!!!!


Så nu kan jag sova lugnt inatt, utan att ligga och grubbla. Men jag ska kolla henne igen i morgon bitti, för det kommer en verre till stallet på fredag fm, och är hon sämre i morgon igen, då ska hon definitivt undersökas på fredag. Hoppas hoppas hoppas!!

ANNONS
Av Jossan - 10 juli 2010 23:50

Det är varmt nu! Men man vågar inte klaga, för för några månader sedan var det 60 grader kallare, allt frös och man höll på att gå under för det, och då bara längtade man efter den här värmen. Så nu måste man njuta!!!


Hästkrakarna njuter dock inte lika mycket. Heddan fick gå in i stallet en timme idag när de andra red ut en sväng, men gentlemannen Caramell fick stå kvar inne hos henne. Nice, tyckte Heddan. Men sedan kom grabbgänget tillbaka från sin ridtur, Heddan fick gå ut i sin hage, och när Malin efter någon minut kollade ut så hade Heddan race mot bromsarna..    Inte helt bra i hennes tillstånd. Men tjejerna i stallet fick snabbt ut Carra i en liten hage, och då lugnade hon ner sig snabbt.


Jag kom ut till stallet efter ett antal timmar, och då kunde man inte märka något alls av det inträffade på henne. Men visst, man blir väl aningens piggelin av att bara gå ensammen i en hage och tugga mat.. Ingen motion har hon ju fått sedan den 21 Juni.. Så idag tog jag en promenad med henne vid sidan, och sedan släppte jag ut henne på prov igen med Carra inne i stallet med grabbarna, och henne med flugtäcket på ute. Och hon var coollugn igen. Jäkla insekter... Låt bli min häst!


Efter det så for jag ut till Grindängen för att kolla Moas ponny, som haltade i skarp vänstersväng häromdagen. Men efter att vi sadlat om (Testade en ny sadel, och den gled fram rejält) så försvann hältan. Dock upplevde Moa att hon kände ngt konstigt igår med när hon gjorde snäva svängar, så idag linade jag honom bara snabbt för att titta. Och jag vill knappt kalla det för markering. Man kunde ana antydan till en markering i vart 5:e steg, men bara på riktigt liten volt. Dock så tycker jag att han kan få skritta på fast underlag ett tag, för säkerhets skull, och ha lindor på nattetid, med BOT paddar under, för att säkra upp sas..


Därefter så red jag Trace en kort sväng, för att känna lite på vad som hänt på en vecka. Han bjöd mkt bättre idag, och det kändes som om man kunde börja direkt där vi avslutade sist, BRA JOBBAT U!


Efter att jag ridit några varv så satt U upp och red lite hon med, och det såg riktigt bra ut! Now we talking!!


För mig är det grymt nyttigt att sitta på andra hästar än Heddan, hon är ju på sitt vis, mkt gas och lite broms, så att få sitta på hästar som är "motsatsen" till henne är mkt nyttigt.


Red ju Å´s häst Valle i veckan med. En jättetrevlig tur, jag blev glatt överraskad! Fin liten häst!


I slutet av dagen så var jag upp och kollade på J´s hästar. De var mäkta irriterade på bromsen, och C riktigt njöt när jag sprayade henne, men det gjorde inte hennes polare.. Men skam den som ger sig, nu är de skyddade mot broms ett tag iaf.


Och efter allt detta så avslutade jag, Rasmus och Maken kvällen med att kolla på Edward Scissorhands. Och nu så är det dags att knyta ihop säcken för dagen..


Natti!!!

Av Jossan - 8 juli 2010 07:58

Klev upp nu på morgonen efter att Markus stått och dragit i mig, ett bra tag fick han faktiskt dra idag, för jag var inte det minsta sugen på att gå upp klockan 6.10


Men vid 7.30 så kunde jag hålla ögonen öppna, så då gick vi ner och jag kunde ta en uppiggande dusch. (Under tiden som jag låg kvar och slurade så passade Markus på att ligga brevid mig och kolla på Disney´s film Dinosaurier, samt att med jämna slängar ropa -Mamma, vaken?)


Nu sitter jag och äter en smarrig frukost, inväntar Maken som har sprungit in till stan för att hämta våran bil, som han lämnade kvar där igår kväll när han var in och ölade med en polare och kollade på fotboll. (De verkade ha haft en mycket trevlig kväll, han var lagom slirig när han kom hem..)


Själv ska jag ta mig ut till stallet och kolla Heddan, fodra och fixa, och så är det min tur att fara på galej ikväll. Men jag kommer att ta det lugnt, jag uppskattar att kunna ta mig hem för egen maskin, så Silverblixten kommer att styras av mig på vår väg hem.


Nu ska jag ta och dricka mitt thé och surfa runt lite, det är en riktigt bra start på dagen.

Av Jossan - 7 juli 2010 13:15

Åh vad jag är glad! Allt har gått som smort idag, och om gårdagen var något av en otursdag så är den här dagen en turdag!!!


Ibland så är det härligt att vara jag!!  


Nu ska jag ta och kasta på mig bikinin och dra till sjön och ta mig ett dopp!

Av Jossan - 6 juli 2010 13:40

Ja, ibland hopar sig problemen över en, men om man då ska ta tillvara på lite Timon och Pumba filosofi, så ska man väl tänka Hakuna Matata..


Tor klagade hela natten på magont, och eftersom att grannflickan låg i magsjuka igår, så tog vi det säkra före det osäkra i morse och avbokade besöket till goda vänner i Hallsta. Men bara ngn timme efter att vi avbokat så kunde han gå på toaletten och allt var som vanligt igen. Tor har ju problem av och till med sin mage, så man vet aldrig. Men det är bättre att avvakta och se om han får behålla mat eller inte, istället för att sprida en farsot vidare.. Och magsjuka vill väl ingen ha.. Yuk.. Och vi är speciellt rädda för att smitta just dessa vänner med ngn form av magåkomma, då ena parten är nyopererad. Och vi vill verkligen att hon ska bli fullt återställd snart, inga komplikationer tack.


Kontentan av natten är dock att jag har delat min säng med både Markus och Tor, och haft en hink nedanför sängen.. Och vid minsta rörelse från Tor har jag kastat mig upp för att rädda sängkläderna.. Men detta var då i onödan, för inga magtömningar skedde..


Efter ett par timmar när vi konstaterat att han var helt och fullt normal, så fick han iaf gå och leka med bäste kusinen T, och då blev han lite gladare igen, han hade ju sett fram emot att tillbringa dagen med polaren A i Hallsta. (Men sommaren är ju inte över än, fler tillfällen kommer att ges.)


Under tiden for jag ut till prinsessan i Hubbo, och inväntade hovslagaren. Han skulle ju komma idag och fixa till den eländes hovbölden, och sätta dit skor. Men Heddan hade fler överraskningar att bjuda på. En hovböld per hov.. Hur 17 lyckas man..? Men 3 av dem var torra och utverkade, så det var bara den som vi redan behandlat som var aktiv. Men man kan ju tänka hur hon har haft det, typ nageltrång på varenda tå.. Fy 17..


Så nu går hon mycket nöjd ute i sin hage och är inte ömfotad mer. Tack och lov för det!!!


Maken har fått kasta sig iväg in till Sura nu, för efter ett samtal till sin A-kassa så har han fått reda på att han skulle ha sänt in ytterligare ett intyg från sin arbetsgivare, ngt nytt från i år, som arbetsförmedlingen missat att informera honom om.. j**la byråkrati... Så han fick eld i baken för att fixa det idag, så att vi inte förlorar ytterligare ersättning. Tack för det Arbetsförmedlingen..


Men annars så har det varit en förträfflig dag. I kväll kommer Moa och ska bo hos oss, då hon ska följa med och hjälpa mig med Heddan i morgon bitti. Så vi tar en sväng till ut till Heddandarling i kväll och fixar henne snygg för morgondagen.


(Måste verkligen ladda min kamera nu, så att jag kan ta bilder och lägga in, jag är ju totalt efter i tiden...)


Hakuna Matata!

Av Jossan - 5 juli 2010 08:44

I dag så börjar min semester officiellt!! Nu har jag flera härliga veckor på mig att varva ner, innan det är dags att ta tag i hösten. Men, jag har ju en resa till Egypten som väntar i höst med..    Inte helt fel måste jag säga!


Heddan går med sina tossor, och hon ser faktiskt bättre ut! I morgon  kommer Hovis, och sedan hoppas jag att hon är bra igen. På onsdag ska vi åka till veterinären en sväng, så får vi se vad de säger då. Hoppas, hoppas och hoppas ännu mer...


Ungarna njuter stort av sitt sommarlov, det slappas och badas och busas dagarna i ända, och det har blivit diverse besök till Björnön, Löga och Fröholmen. Och semestern börjar som sagt idag för mig, så nog ska det kunna bli lite mer äventyr i sommar. Har planer på att Rasmus ska ta upp vattenskidåkandet från förra året, får se hur det går i år, om han har glömt, eller om det är som att cykla..


Var på fälttävlan igår, och kollade in när Malin och Bellton tävlade sin debut i just fälttävlan. Bellton var jätteduktig för att göra sin första entre på en dressyrbana. Och Malin var såklart duktig hon med. Ett nedslag i hoppningen fick de med. Sen blev jag dessvärre tvungen att åka hem, så jag missade ju det riktiga äventyret, men jag har fått det beskrivet för mig nu iaf.


Träffade Tom Dooleys uppfödare (eller hennes dotter och sambo) på plats med. Jätteroligt att få se Toms halvbror tävla, och visst kunde jag se vissa likheter. Temperamentet till exempel. Och sedan hörde jag något om frambensvift med, och log i mitt inre. Tompe....


Nu ska jag ta och kasta mig ut till prinsessan. Ha en underbar dag!!!

Av Jossan - 2 juli 2010 21:37

Det har inte lutat åt det hållet på ett tag, men idag såg jag ljuset igen. Heddan blev i onsdags behandlad för en hovböld. Tur i oturen så låg den ytligt och rann ut direkt som Pelle öppnade hoven.


Men det tar ju inte slut därmed. Nu har Heddan fått haft tossor på sig med omslag för att driva ut skiten som ev finns kvar. Sko får hon på tisdag fm, och på onsdag ska vi iväg igen.. Hoppas innerligt att hon är helt återställd då.


Har konsulterat veterinärerna på Hallsta vetstation, och de tyckte dock att jag inte skulle vara orolig (lätt sagt, svårare gjort) och avvakta. Hon har ingen smärtfeber ( och har inte heller haft, borde jag kanske tillägga), och blir piggare och piggare för varenda dag som går. Idag var hon ohalt i stallgången. Så det tar sig!


Jag vill ju att min prinsessa ska bli frisk nu. Tur att hon dock inte verkar bry sig så speciellt mkt, hon har aptit och är pigg och alert. Så visst, det kunde vara värre..


Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se