himmelskadrommar

Alla inlägg under maj 2010

Av Jossan - 20 maj 2010 20:19

Ja, nu tyckte jag att det var dags för att ta ngr steg i galopp idag, för att känna om den fanns kvar, och om hon är helt återställd efter hältan. Den satt direkt, i bägge varv.    Vilken lycka!


Blev ju inte så värst lång ridtur, av flera skäl, men det främsta var såklart att hon varit skadad, men, så hängde ju åskan i luften med, och jag är lite skrajsen för åska..  


I övrigt så har Moa varit praoelev hos oss på mitt jobb idag, hon har varit jätteduktig., och blev omtyckt bland barnen.


Efter jobbet var vi förbi Ladden, och Moa och han fick sig ett träningspass alá Jossan, hehehe.


Och på väg hem från Heddan hittade jag en bortsprungen hund, som hade uppenbar dödslängtan och kastade sig upp från ett dike framför min bil... Som tur var så klarade hon sig utan en skråma, och jag hjäpte henne att komma hem innan jag fortsatte hemåt till mina darlings!


En vanlig dag i mitt liv... Full fart från morgon till kväll, och nu ska jag stoppa Monster-Markus i säng, så att vi andra kan breaka... 

ANNONS
Av Jossan - 19 maj 2010 18:16

Åkte en sväng in mot stan med familjen ikväll. Vi for förbi gravhögen som ligger strax bredvid där mina svärföräldrar bor, den gravhög som är känd som Grytahögen. Kommer ihåg att vi fick höra sägnen bakom den på en guidad tur i högstadiet, men jag kom inte ihåg annat än att det rörde en kvinna.


Sökte hur som haver reda på sägnen, eftersom att jag dels tycker att det är otroligt fascinerande med sådana, samt att jag vill kunna återge dem till mina barn.


Sägnen om Grytahögen (Från 1600-talet)

En ungmö som bodde i Tibble slott Badelundaåsen blev bergtagen* av ett troll när hon var ute och för att träffa sin älskade. När hennes älskade fick veta vad som hänt kastade han sig på ett svärd och begick västmanländsk harakiri. Då kastades jungfrun ut död ur berget. Jungfrun och friaren begravdes i en guldvagn som ställdes inne i Grytahögen.

Där inne står den än i dag. Försök dock inte att gräva inte efter den. Den förste som gräver i högen ska enligt sägnen spetsas på svärdet.


* I folktron var bergtagning en föreställning om att övernaturliga väsen kunde lura med sig människor till sina boningar i berget eller under jorden, varpå dessa när de släpptes fria hade fått ett starkt förändrat sinnelag. Bergtagningar var därför ett sätt att förklara psykiska sjukdomar.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Heddan har jag inte varit ute hos idag, E skulle ta med någon utav sina tjejer och låta dem rida lite. Så istället har jag varit med Tor till familjeläkarna för lite provtagning ( Han har lite jobbigt med sin mage, och har haft det i nästan ett års tid.) och därefter åkte vi och badade lite på Lögis, innan vi for över till min farmor och lunchade med henne.


Nu på kvällen lyxade vi faktiskt till det med ett Mc D besök, och vet ni... Vi fick helt nya burgare, hehehe..


Undrar om de hade uppskattat lite färsk/gammal skämt? Tror inte det..   


Just nu håller Rasmus på att driva mig till vansinne med sin vanliga jag-är-uttråkad-och-måste-därför-driva-allt-till-sin-spets-lek, och gör det nu genom det gamla vanliga Varför?x100.. Man kan bli knäpp för mindre.. Dessutom har min farmor nu långtråkigt eftersom att farfar inte är på hemmaplan, och har telefonterror hem till mig. Ibland önskar jag att jag kunde klyva mig, så att alla fick sin del.. Förmodligen är det för att jag är trött, men ibland så blir jag ofantligt irriterad över sådana saker, och då behövs bara den där sista droppen för att bägaren ska rinna över, och då är jag inte rolig, det vet jag..


Så, undrar vem stackaren som bidrar med sista droppen blir? Säkert Stefan, för det är tyvärr han som brukar vara närvarande när det händer...  


Asch, jag ska ta en kopp thé, stoppa ungarna i säng, och sedan sätta mig ner med en bra bok, så löser säkert allt sig. Just nu läser jag en gammal goding: Gömstället skriven av Dean Koontz. Ruggig men tänkvärd. Man ska leva sitt liv nu, och inte vänta till i morgon.


Kram kram!

ANNONS
Av Jossan - 18 maj 2010 21:45

Ja, nu är det ju jag som har sprungit vårrus, och inte Heddan.. Men jag måste få börja med att skryta över mig själv, för det kändes otroligt bra idag. Kändes som om jag hade kunnat springa en bra bit till, för jag hade ork kvar efter loppet.  Feeling like superwoman.. Hahahaha..


Och innan dess så kom veterinären och skulle raspa Heddan, och ge henne stelkrampsvaccin, influensavaccin och botulismvaccin. Heddan skötte sig exemplariskt, inget lugnande behövdes vid tandrasp, och Trace var inte sämre han. Duktiga pållar vi har!


Så nu är vi fit for fight igen! Känns så bra!!!! I´m soooo happy!!!

Av Jossan - 17 maj 2010 22:24

I dag värmde solen kolossalt igen! Vi hade 30,5 grader på framsidan när det var som varmast, och man kunde lätt sitta i shorts och linne med en bok i skuggan. Riktigt härligt med försommar! Me like!!  


Rasmus var över till syrran och hjälpte till med hennes kaniner, Tor och Markus busade på hemmaplan, medans jag pysslade i rabatterna och Stefan städade ur bilen.


Efter maten, som blev både pannkakor och våfflor dagen till ära, så stack jag ut till Ängsö en sväng. Heddan travade rent och kändes fräsch trots att vi ökade på travsträckan idag. Så hon är på väg tillbaka.


Fick dock lov att stålsätta mig för att jag inte skulle låta henne fatta en galopp på vallen på hemvägen, det var så inbjudande, men hade inte varit specieelt smart med tanke på att hon  knappt är travad på två veckor..


Får nog hålla mig lite till i alla fall.  


Johanna och jag fortsatte att hänga in Connie, och det går bättre och bättre för varje dag. Går nog att sitta på henne till helgen.


Nu ska jag ta och krypa till sängs, solen har tagit på krafterna idag, och jag känner mig helt slut..
Men det är en skön trötthet..


I morgon är det Vårruset btw! Håll tummarna för mig då!   

Av Jossan - 16 maj 2010 10:53

I morse när jag kikade ut så duggregnade det. Så idag blev det en dag med täcke på igen. Fast innan jag släppte Heddan i hagen så red jag ut en sväng. Blev en tur åt Kungsby-hållet till idag, i skogarna bakom Kilsta.


På vägen hem red vi förbi en död råbock, som låg precis brevid stigen som vi red på över ena vallen. Meddelade Kenth om vart den låg, så att han kunde kontakta de som är ansvariga för den marken så att den tas omhand och ev utreds.


I övrigt var det en lugn och skön morgon, med en hel del borstning och massage på Heddan, och sedan lite träning med Connie, vi har börjat att hänga på henne nu, med stora framgångar.    


Ha en skön söndag, people!

Av Jossan - 15 maj 2010 11:18

Tog en tur med Heddan i morse när jag hade utsläpp. Hon känns helt ren i både skritt och trav nu, men vi tar det lugnt. På tisdag kommer veterinären och raspar och vaccinerar. Sedan är Heddan redo att möta sommarens uppdrag.


Men lite moln på himlen finns det ju med sommar: FÄSTINGAR! Tog den första av de äckliga krypen i morse från Heddan.

BLÄH!! I hate them!!  


Släppte sedan ut Heddan utan täcke, det är debuten för i år. Men idag lovar SMHI 20 grader varmt, så det var dags att plocka av lite kläder!


Bildbomb från betesstund innan utsläpp.

   


Och från ridturen  

     

Och så en bild på Connie-häst med 

Av Jossan - 13 maj 2010 10:43

Har varit ute och ridit Ladden på förmiddagen. Han var dagen till ära rätt så piggelin, men det uppskattas av mig  


Moa fotade lite, så jag ska glädja henne och låta hennes Ladden vara stjärnan här på bloggen idag.


    

    

Du kan läsa mer om Ladden och Moa på hennes blogg sleatylad.bloggplatsen.se


I kväll så blir det en tur hos Heddan och gänget. Ska ta en tur i skogarna har jag tänkt.

Av Jossan - 12 maj 2010 17:42

Idag tog vi en lite längre skrittur. Tycker att hon känns nästan helt som vanligt, men, hon tar kortare steg när hon kliver på sten.. Kan det vara så att hon gjort sig illa i strålen? Hmm.. Nåja. I det stora hela så skrittar hon bra, och jag testade ngr steg i trav idag med, och det kändes helt ok, men vi skrittar iaf veckan ut.


Bild från skogsturen idag


Det är svårt att ta foton på sig själv, att hinna med att sitta upp kunde jag ju bara glömma. Hehehe.


Sen har min dag förgyllt av en händelse i morse. Råkade springa ihop med en gammal flirt från lååååångt tillbaka, en flirt som jag sprang efter, och som nobbade mig, eller ja, så gott som iaf.. Blev iaf aldrig något seriöst av det. Men jag har inte sett denne på hur många år som helst, men idag sprang vi alltså ihop.. Och vet ni!!! Han hade väldigt tunn hårväxt på vissa fläckar på huvudet..

Drömkillen hade blivit gubbe?!?!?!


Plötsligt så blev jag överlycklig över att jag får visa leg på systemet, på krogen och gud vet vart mer jag kommer att få uppvisa det.. Fick faktiskt bevisa så sent som i fredags att jag var över 24.. Men, det gör faktiskt ingenting! Jag tycker att det känns som att vinna på lotto när de frågar om mitt leg.   


Annat var det förr, när man var i tonåren. Då ville man se äldre ut, och faktiskt, jag gjorde det då. Gick in på Bishop som 16 åring, smet med både lite här och var. Men, vid ett tillfälle i gymmnasiet blev jag också frågad, vad jag hade gjort innan gymnasiet.

Jag: - Ja, jag har gått i skolan?

Den andra: - Ja men, alltså, nu, alldeles innan vi började gymnasiet?

Jag:- Ja, då hade jag sommarlov?

Den andra:- Jamen, innan dess?

Jag:- Ja, då slutade jag nian?

Den andra:- Men, hur gammal är du då?

Jag: Jag blev 16 i Juni..

Den andra: Jasså, jaha!!!! Jag trodde att du var typ 25...


Och jag vill inflika, att för en 16-åring är 25 typ pensionär...  


Såååå, tell me.. Hur gammal tror andra att du är?

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2010 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se